Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

640x360 Notodden G2011, Årets barnehåndballtrener 2022-2023
Foto: Beate Evensen, Telen

Årets Barnehåndballtrener i Region Sør

Vi gratulerer Hæge Mælandsmo Lund fra Notodden Håndballag som vinner.

Tirsdagens håndballtrening for Notodden G11 ble avbrutt en halvtime før slutt da Trine Brox, styremedlem i Region Sør, Vibeke Gretland Thoresen, barnehåndballansvarlig i regionen, styreleder og medlemmer fra Notodden Håndballag kom inn i hallen med fanfare, blomstrer, diplom og en sjekk fra Norsk Tipping. En svært overrasket trener Hæge Mælandsmo Lund skjønte ikke umiddelbart hva som skjedde, og hun ble svært overrasket og glad da hun skjønte at hun hadde gått helt til topps i kåringen av Årets barnehåndballtrener i Region Sør.

I sterk konkurranse fra Else-Margrete Furuseth i Vear, Marius Risvold og Silvia Kristiansen i Flint og Yvonne Caspersen i Tjølling, var det til slutt Hæge som stakk av med seieren. – Dette er helt sinnsykt, men utrolig morsomt, var den spontane reaksjonen da hun skjønte hva som hadde skjedd.

Hæge vinner 10 000 kr til klubben sin. I tillegg blir hun invitert til Topphåndballseminaret i Sandefjord 9.-11. juni, hvor Årets Barnehåndballtrener nasjonalt skal kåres blant de seks regionale vinnerne.

Styremedlem Trine Brox overrakte premiene, og tok en prat med vinneren om hvordan hun opplevde kåringen.

Etter å ha spilt håndball selv fra 12-årsalderen av, satte kneskader en stopper (pause frem til veterandeltakelse) for videre spill. Da yngstemann som 6-åring startet med håndball ble hun med som trener for laget. Barnehåndballtrenerutdanning gjorde at trenergjerningen var moro, og hun brenner for at barn skal synes håndball er like moro som det hun selv synes.

- Det var helt sinnsykt, men veldig stas, å bli nominert til Årets Barnehåndballtrener regionalt. Jeg så ikke den komme i det hele tatt. Jeg skjønte ikke hvem som hadde nominert meg, og det tok tid før jeg i det hele tatt fikk med meg at jeg var nominert.

- Det er fryktelig gøy og moro å bli kåret til Årets barnehåndballtrener regionalt. Det betyr at noen ser hva man holder på med, og det er godt å vite. Det er veldig moro å være sammen med gutta, og jeg ser hvor mye de lærer i løpet av et år, og i løpet av en kamp. Målet er å få lært alle gutta noe. Jeg blir ydmyk og nesten litt flau.

Hæge ble nominert av Hanne Ljosland, som hadde følgende begrunnelse for nominasjonen:

«Hæge har trent det samme laget i 5-6 år. I år er G11 ca. 20 gutter fordelt på to lag. Hun planlegger alle treninger, organiserer kjørelister og kioskvakter, og er med på alle kamper. Hun hjelper også til med å være trener og lagleder for andre lag i klubben etter behov. Hun er en fantastisk trener som alltid er blid og positiv overfor både barn og foreldre. Hun er utrolig god til å se det enkelte barns behov, og legger til rette for ulike behov på trening og kamp. Hun er opptatt av at alle skal føle mestring, og at de får prøve seg på ulike plasser på banen etter ønske. Hun gir positive og konstruktive tilbakemeldinger til hvert enkelt barn på trening og kamp. Hun er også opptatt av at alle får lik spilletid uavhengig av ferdigheter. Hun har et varmt hjerte for barn og håndball, for at alle skal føle seg inkludert i gruppa, og bruker ofte humor for å lage god stemning. Hæge oppdaterer seg stadig, og er god til å finne nye øvelser slik at treningene skal være varierte, spennende og gøy. For å forlenge sesongen får de barna som har lyst tilbud om å være med på beachhåndballtrening og beachhåndballturneringer.

Hæge har stor respekt for bl.a. dommere og motstandere fra andre lag, og overfører disse positive holdningene til barna, foreldrene og andre involverte. Hun er en ildsjel og en inspirasjon for mange, og fortjener virkelig å bli "Årets Barnehåndballtrener"!»

Vi gratulerer!

Årets barnehåndballtrener 2022-2023: Hæge Mælandsmo Lund
Foto: NHF Region Sør