Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Lagbilde gruppe 2.jpg
Utviklingsgruppe 2

Status fra utviklingsgruppe 2

Før sesongen ble flere unge dommerpar nominert til utviklingsgruppe 2. Parene ble valgt ut med bakgrunn i prestasjoner i utviklingsgruppe 3 sist sesong, og det at de har vist vilje og evne til å jobbe seriøst med de arbeidsoppgavene de har fått underveis av utviklerne sine.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Målet for gruppa denne sesongen har vært at noen av parene skal ta steget opp å få dommer 3. div og Bring kamper. Dette har gått over all forventning da 3 av parene alt har klart disse målene. Flere av de andre parene nærmer seg også raskt nivået de trenger for at også de skal få prøve seg.

Dommerutviklerne i gruppa har under ledelse av gruppeleder Per Steinar Ekrene, gjort en stor jobb med å følge alle parene opp, både gjennom felles samlinger og når de har vært ute og dømt i hallene.

Det er gøy å se at strukturert arbeid over tid gir resultater.

 

Utviklerne som fulgte parene gjennom Bringkampene forrige helg, har sendt oss denne rapporten.

 

Guro Møller
I løpet av de siste årene har det vært en glede å følge parene i utviklingsgruppene og se hvordan de tar nye steg fra kamp til kamp. Vi merker at de vokser mye på tryggheten av å kunne ha noen å spørre og kunne snakke med hverandre i gruppen om ting de lurer på underveis, både hvordan de skal oppføre seg, takle ting og hvordan de skal fremstå. Dette har ført til at de tørr å stå i stormen og sier ja til utfordringer.

Jeg har i helgen hatt gleden av å se på Selma Holme og Tea Johansen fra HG Gokstad som dømte sine første Bring kamper før jul, og i helgen hadde nye tøffe oppgjør i Stavernshallen. Her var det en kjempearrangement med mye lys og lyd og det ble en ny og uvant setting for dommerne. På tross av settingen og kjempeflinke lag, holdt de hodet kaldt og ledet kampene på en kjempebra måte. De har god dialog med både spillere og trenere og bruker mye tid på både forberedelser og egenvurdering etter kampen.

Jørn Hogseth
Det er kjempeartig å få følge Linnea Hansen-Zahl og Maren Burud Sundbye fra Konnerud denne sesongen. De har fra første kamp blitt utfordret på et nytt nivå, og har bevist gjennom sesongen at de kan dømme bra håndball. I november debuterte de som Bring-dommere, og fikk enda to kamper nå i februar.
Her imponerer de med bra dømming, men viser også frem hvor viktig det er med god kampledelse for at kampen skal få en bedre flyt. 
Jeg gleder oss til å se hva dette paret kan få til videre. 

 

Per Steinar Ekrene
Anniken Aske Eidsten og Malin Høen Lilliedahl fra Nesjar fikk sine første Bring kamper i Rema 1000 Arena.

Dommerparet var godt forberedt for oppgaven, men rammen og stemningen rundt kampene gjorde at de ble litt preget og var veldig spente. Men jentene gjennomførte debut-kampene på en veldig god måte, og sitter igjen med en meget god følelse. «Dette var utrolig gøy,  veldig morsomt med en sånn setting rundt kampene noe som gjorde dette til en annerledes opplevelse enn de normale Regional J16 kampene»

Det var veldig morsomt at arrangørene gjorde en så god jobb med arrangementet og at lagene var ute etter å spille god håndball. Dommerparene har absolutt en god grunn til å sitte igjen med en meget god opplevelse etter denne helgens kamper.