Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2022 ungdtrseminar rs.jpg
Ungdomstrenerseminar 2022
Foto: Marianne Seljestad, Region Sør

Ungdomstrenerseminar Region Sør 2022

I helgen ble det arrangert Ungdomstrenerseminar i Sandefjord med 60 deltagere. Spesielt gledelig var det at det var halvparten damer.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Helgen inneholdt mange spennende temaer:

Toppspillerutvikler Claus Dalgaard Hansen åpnet seminaret med emnet selektering i ungdomshåndballen, før det var en praktisk del i hall. Runar G15 var utøverapparat og tema på økta var pådrag og duellspill.

Vi hadde i tillegg besøk Siri Bynke fra Antidoping Norge som snakket om muligheten for å bli tatt i doping, selv om du ikke gjør det bevist.

Samarbeidspartneren til NHF under seminarene, Norsk Tipping, var også til stede under hele seminaret. De ønsket å gi flere drømmer en sjanse, og under banketten fredag kveld ble Haakon Volden Saga fra Haugsbygd IF Håndball oppringt av Norsk Tippings "røde telefon". Premien på 5000kr gikk til hans Grasrotmottaker, Haugsbygd IF, hvor han er trener for J13.

Lørdag startet med Norsk Tipping, historien og og tema "gi drømmen en sjanse".

Vi hadde i tillegg besøk Siri Bynke fra Antidoping Norge som snakket om forskjellen mellom bevisst og ubevisst doping. Samt viktigheten av bevisstgjøring, og kommunikasjon rundt teamet, spesielt opp mot ungdommen.

Anna Solheim fra Sunn idrett snakket om "Spis smart" dette var et glimrende foredrag om trening og kosthold.

Vigdis Holmeset holdt en økt i hall. Ballorientert forsvarsspill, hvordan trene og påvirke ferdigheten "ta ballen". Utøvere på økta var fra Runar J15 og 16.

Emil Martinovic snakket om Fysisk trening som en del av økta, før, under eller etter i tillegg til prestasjonsfremmende trening i hverdagen.

Helgen ble avsluttet med Kari Aalvik Grimsbø: Utvikle ferdigheter hos unge målvakter, øvelser fra målvaktsskolen.no både med og uten skyttere.

Tusen takk til deltagere for en fin helg!

2022 ungdtrseminar rs 2.jpg
Foto: Marianne Seljestad, Region Sør
2022 ungdtrseminar rs 3.jpg
Foto: Marianne Seljestad, Region Sør
2022 ungdtrseminar rs 4.jpg
Foto: Marianne Seljestad, Region Sør