Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

_DSC6591.jpg

Alle må få spilletid!

Sørger du for nok spilletid, og gode treningsmuligheter i din spillergruppe, i barne- og ungdomshåndballen?

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle spillere ønsker utvikling, uavhengig av nivået de er på. Sørger du for nok spilletid, og gode treningsmuligheter i din spillergruppe, i barne- og ungdomshåndballen?

Håndball-Norge har satt seg et felles mål om å beholde flere spillere over tid. For å nå dette målet er vi helt avhengige av at klubbene (og regionen) også aktivt jobber for å beholde barn og unge.

Et godt treningsmiljø, og mye spilletid er tiltak som kan få spillere til å føle både glede og mestring. Alle spillere trenger å bli sett! Hva er strategien i din klubb? Følger sportslig ledelse opp deg som trener i forhold til akkurat dette?

En tommelfingerregel bør være 50% spilletid, når man er med på kamp. Da får man prøvd ut det man trener på hver uke, og ikke minst; det er kamper man trener for.

Mange klubber å spille mot!
Vi ønsker klubber og lag med spilltilbud i alle aldersklasser. På den måten får vi gode konkurransearenaer mot naboklubber, i stedet for å slå sammen lagene for tidlig. Har du mistet mange spillere i det siste? Da er det på tide å reflektere: Er det gøy på trening, blir alle sett? Har alle fått godt nok spilletid, eller er det enkelte som sitter for mye på benken? Sørger du for at alle har en arena de får spille på, og som passer hvert enkelt sitt nivå, eller har du latt "enerne" spille på bekostning av de som ikke har kommet så langt på sin utviklingsstige?

Det er også viktig å påpeke at mange klubber, lag og trenere jobber godt, og tar hensyn til, og følger opp dette. Det viktigste er å lage gode arenaer for barn og unge, der idrettsglede og det å beholde flere barn og ungdommer lenger, bør være i fokus. 

Er du en utviklingsorientert trener?
Mange trenere jobber sunt og riktig, og man klarer nok ikke å forhindre at noen spillere slutter. Et visst frafall vil alltid være naturlig. Det viktigste er å unngå ensidig resultatfokus og å vinne for enhver pris. Man bør heller ha et utviklingsorientert perspektiv både på trening og i kamp - hvor håndballens verdier bør ligge i bunn; respekt, fair play, innsatsvilje og begeistring.

Og igjen; Alle må bli sett!

Region Sør mener at det å ha en like stor, eller økende spillerstall, fra en gruppe starter opp, er den beste suksessen en klubb kan ha.  

Vi ønsker lykke til med arbeidet videre. Fortsett å stå på til det beste for barn og ungdom!