Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

hk72 middag.png
KOKKER: Dagens kokker var Gro Sigrid Aamodt (45) og Linda Jokerud (48). De hadde laget taco.

Gratis middagstilbud i hallen

HK-72 Sande tilbyr gratis middag til alle barn og unge i Sandehallen flere dager i uken, og voksne er også hjertelig velkomne. Håndballinteresse er ikke noe krav.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tekst og bilder: Sande Avis/Unni Henning - delt med tillatelse. 

I Sandehallen skjer det mye for tiden, og siste nytt er middagsservering som HK-72 Sande har tatt initiativ til. Informasjonsansvarlig og trener for J06/07 Lasse Midthus (24) kan fortelle at dette er et tilbud klubben har hatt tidligere, men så har det ligget dødt gjennom koronaperioden. Foreldrene til spillerne på de ulike lagene skifter på å lage maten. – Middagen er gratis for alle barn og unge, og for spillerne i klubben. Voksne betaler så lite som 25 kroner per porsjon. Vi prøver å ha fast to dager i uken, men oddetallsukene blir det fort tirsdag til fredag, forteller Midthus.
Styret har jobbet en stund nå for å få dette tilbudet opp å stå igjen, og spesielt arrangementsansvarlig Kathe Monica Bråthen og økonomiansvarlig
Line Teie trekkes fram. Hensikten er ifølge HK-72s nettsider å oppfylle klubbens mål om å være et samlingssted der barn, unge og voksne kan møtes – og det skal være åpent for alle, håndballinteressert eller ikke.

Eneste klubben i Norge?
Midthun forteller stolt at han aldri har hørt at andre klubber i Norge har et slikt tilbud. Og at tilbudet i tillegg er gratis er ganske unikt. Tanken er også at maten skal være sunn, men mye grønnsaker. De vil også benytte seg av gode, ukentlige tilbud i butikkene når menyen planlegges, så er kjøttdeig på tilbud blir det gjerne taco.
– Line (økonomiansvarlig) søkte på støtte fra KRUTT (krafttak for barn og unges trygghet og trivsel, folkehelseprogram i Holmestrand kommune)
som vi fikk innvilget. Så nå har vi muligheten til å ha det helt gratis for barn og unge, uavhengig av om du er med i klubben eller ikke. Det er bare å komme og få mat her. Og tirsdag og onsdag var det 50 stykker som spiste hver av dagene, og 35 på torsdag. I dag har vi beregnet mat til 40, forteller Midthun engasjert.
I første omgang satser de på å spre nyheten i klubben, men vil gjerne at de deler det med sine venner slik at flere kommer.
– Det kan være både rekruttering og et positivt tilbud for bygda også, sier Midthun.

hk72 middag 2.png
PRIMUS MOTOR: Lasse Midthus (24) er en av de som har jobbet for å få det nye middagstilbudet på plass. 

Slipper matpakke
Fredag ettermiddag var det trening for jenter 15/16 år, og alle koste seg først med dagens middag, som var taco. To av mødrene fra dette laget, Gro Sigrid
Aamodt (45) og Linda Jokerud (48), var kjøkkenansvarlige.
– Vi har begge jenter på laget som trener nå. Det er et kjempetilbud, særlig når de kommer rett fra skolen. Da slipper de å gå på matpakke nummer to på dagen, og for de som går på videregående her er det jo ikke noen butikk i nærheten, sier Jokerud. Og jentene var storfornøyde, det var enstemmig bekreftelse på at dette var et flott tilbud. Noen hadde fått prøvd dette tilbudet før koronaen, men ikke alle. Jentenes kommentarer var blant annet: – Det er et veldig bra tilbud. Vi elsker det! Det smaker godt! Og det blir bra samhold mellom oss. I tillegg til jentelaget var også Zacharias (11) innom for å spise middag sammen med moren. Sande Avis lurer på hva han synes om  dette: – Det er bra, supert! Jeg har alltid taco på fredager, sier Zacharias.

hk72 middag 4.png
NETTOP SPIST: Fra venstre Leona (15), Ane (15) Kamilla (16), Sunniva (15), Ida (15), Annika (16) Elena (16) og Hedda (15) var kjempefornøyd med det nye tilbudet.