Annonse:
Verdiløftet
Annonse:
Verdiløftet

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Anne Tveråen Solli fra Hei IL
Foto: NHF Region Sør

Årets Barnehåndballtrener i Region Sør

De regionale vinnerne av Årets Barnehåndballtrener er nå kåret.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

I vår region gratulerer vi Anne Tveråen Solli fra Hei IL som vinner.

I sterk konkurranse fra Linn Marie Bratvold i Åssiden IF, Nils Petter Henriksen i Kvelde IL, Stine Bull i Rjukan IL og Stine Sveia Nilsen i Konnerud var det Anne som trakk det lengste strået og som nå kan titulere seg som Årets Barnehåndballtrener i Region Sør.

Anne vinner 10 000 kr til klubben sin. I tillegg blir hun invitert til Topphåndballseminaret i Sandefjord 10.-12. juni. På Topphåndballseminaret skal Årets Barnehåndballtrener nasjonalt kåres blant de seks regionale vinnerne.

For å overrekke og overraske vinneren ble Anne lurt til å ta en tur i hallen under påskudd av at hun måtte delta på et møte. Det var derfor en veldig overrasket vinner som ble møtt med fanfare og smilende håndballspillere da hun kom inn i hallen.

Styreleder Gro Gulliksen overrakte premiene, og tok en liten prat med vinneren om hvordan hun opplevde kåringen.

- Det var veldig overraskende å bli nominert. Jeg var på jobb og så det ikke med en gang, men når responsen og gratulasjonene kom syns jeg det var veldig moro. Hei er jo en liten klubb og det gjør det litt ekstra stas.  

- Jeg er veldig glad i å jobbe med barn, og det gjør at jeg brenner for barnehåndballen. Jeg jobber med barn til daglig også, som lærer.  Når det gjelder håndball så lærer man ikke bare håndballferdigher, men barna lærer å ta hensyn til hverandre i tillegg til at det er sosialt. Trening, fysisk aktivitet og helse er også en viktig del. Samholdet i håndballen gjør også at man møtes på tvers av skoler og inkludering blir en viktig del.

- Jeg startet som trener for min eldste når de var 5-6 år. Da var det håndballskole på lørdager. Jeg har spilt selv også, men det begynner å bli en stund siden. Klubben har vært veldig flink til å tilby trenerkurs som de betaler, alt av kurs egentlig – forteller Anne. Hva klubben skal bruke premiepengene til er fortsatt uklart.

Nominasjonen:
Anne ble nominert av Bente Larsen Syvertsen, som hadde følgende begrunnelse for nominasjonen:

«Anne er et unikum i trenerrollen. Hennes bakgrunn som pedagog skinner gjennom når du ser hennes utrolige håndlag med barn. Som trener er hun tålmodig og rolig, og gjør ungene trygge på banen. Hennes stabilitet gjør at mange fortsetter med håndball og det er mange i klubben som sier at Anne er grunnen til at de fortsatte med håndballen. Hun har også fulgt lag opp til 13 års alderen. De lagene hun trener har mange spillere, nettopp fordi hun er så inkluderende, tålmodig og bevisst de årsakene som gjør at mange faller fra i en viss alder. Selv nå, da hennes barn ikke spiller håndball i klubben lenger, har hun påtatt seg å trene de yngste spillerne i klubben vår. Med henne som trener, så har denne gruppen vokst og mange unger fra Porsgrunns største bydel får gleden av å spille håndball. Med hennes engasjement er jeg ikke i tvil om at mange av disse vil spille håndball i mange år framover. For en jobb hun gjør». 

 Vi gratulerer!

500 x 500 Overrekkelse Årets Barnehåndballtrener 2021-22.jpg
Foto: NHF Region Sør