Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

640 teams møte.jpg

Klubbhuset - Kragerø Håndball

Kragerø Håndball har under pandemien valgt å se på sine styrker og svakheter ved deres organisasjon ved hjelp av Klubbhuset.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kragerø Håndball er en klubb med lange tradisjoner. Faktisk har klubben jubileumsår i år, og i september er det hele 75 år siden klubben ble etablert.

Med nær 350 medlemmer har Kragerø fortsatt mange håndballspillere, men klubbens fokus er nå på barne- og ungdomsidrett. Sporten og krav til klubbdrift har imidlertid endret seg over tid. Kragerø, som de fleste klubber er heldige som har mange som bidrar og jobber for klubbens beste, samtidig er de ydmyke på at ting alltid kan gjøres bedre.

Kragerø meldte derfor sin interesse for Klubbhuset høsten 2020 med ønske om å få hjelp "utenfra" til å se på styrker og svakheter ved deres organisasjon, og med et ønske om å utvikle Kragerø Håndball til en enda bedre klubb. For det å styre en klubb innebærer stort ansvar og til tider høyt tempo.

Gjennom Klubbhuset har de fått hjelp til å gjennomføre enkle og effektive prosesser innad i klubben, hvor de startet høsten 2020 med Klubbanalysen som er selve inngangen til Klubbhuset.

Klubbhuset tilbyr alle klubber i Norge muligheten til å få hjelp fra NHF til å gjennomføre enkle og effektive prosesser innad i klubben. Arbeidet tar for seg konkrete områder NHF mener er sentrale for å sikre en god og forutsigbar drift av klubben, som legger til rette for best mulig håndballaktivitet. Klubbhusets aktivitet består av Klubbanalysen, hvor man foretar en kartlegging av klubben. Deretter tilbys fem ulike moduler; Sportslig ledelse, Klubbdrift, Dommerarbeid i klubb, Rekruttering og Frivillighet.

Kragerø Håndball svarte på en rekke spørsmål om klubben i et elektronisk spørreskjema, hvor vår klubbrådgiver mottok tilbake en rapport som dannet grunnlag for videre fremdrift: Hva er klubben god på? Hva kan man bli enda bedre på, og har man noen konkrete utfordringer de trenger hjelp til

Styreleder Pål Ask forteller at - Heldigvis er det ikke slik at klubbanalysen har revolusjonert organisasjonen vår, men det har satt fokus både på de tingene som har fungert bra, og hva vi bør jobbe mer med. Styrker og svakheter.

Neste steg Kragerø Håndball tok var å velge modulen Klubbdrift hvor man får systematisert hvilke oppgaver man faktisk har i klubben, hva skal gjøres når, hvem gjør det og hvor lang tid. Resultatet etter noe måneders arbeid er at Kragerø Håndball allerede har fått lagd både et utkast til digital klubbhåndbok, årshjul, organisering av fremtidige aktiviteter, «Løse dokumenter» har blitt satt i system med digital lagring m.m

Klubbrådgiver i Region Sør, Marianne Seljestad sier at - Vi ser at klubber som har gjennomført klubbanalysen har fått en mer strukturert klubbhverdag. Tiltaksplaner er i den grad et nyttig verktøy for klubbutvikling og vi ser at arbeidet med Klubbhuset skaper gode diskusjoner innad i styrene. Kragerø Håndball ønsker å bli enda litt bedre og har jobbet utrolig bra i sin organisasjon i en tid hvor håndballaktiviteten nesten har vært helt fraværende. Selv om vi gjerne skulle hatt fysisk møter hver gang, har vi også lykkes gjennomføre møtene sammen med Kragerø over Teams. Gøy med ett så tett samarbeid og vi er stolte av den jobben Kragerø har gjort. Det har allerede gitt resultater!

Styreleder Pål Ask i Kragerø Håndball og deres ansatte klubbutvikler Line Langerød forteller at – Prosessen har vært et samarbeid, der vi har gjort jobben, men hvor vi har brukt NHF Region Sør sin Klubbrådgiver og veileder som sparringspartnere. Vi har sendt mailer, ringt og hatt fysiske møter, i den grad det har vært mulig å gjennom de siste månedene. Vi må virkelig berømme Marianne og Thomas for den innsatsen de legger ned i jobben som Klubbrådgiver og veileder. De gir mye positiv feedback, og de er svært konstruktive i sin tilbakemelding. De stiller utfordrende spørsmål, gir råd og tips, og deler villig av sine erfaringer og kunnskap. De er strukturerte og følger opp prosesser med frister. I vår klubb har vi hatt med representanter for styret, sportslig utvalg samt andre grupper og utvalg i "Klubbhuset". Ved siden av selve prosessen har det også vært et mål å få flere i Kragerø til å føle eierskap til klubbdriften.

Avslutningsvis sier styreleder Pål Ask - Mye er har vært usikkert gjennom 2020 og starten av 2021 pga Coronapandemien. Vi er imidlertid veldig positive til at vi gjennom arbeidet som er lagt ned de siste mnd. står enda bedre rustet til å drifte Kragerø Håndball videre-i nye 75 år! Vi kan virkelig anbefale alle klubber å ta sin egen "Klubbhusreise".