Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

IMG_4425 (002).png

Unge inn i styret

Her kommer en viktig påminnelse fra både politisk og administrativt hold i Region Sør. Rettere sagt en viktig og sterk oppfordring til alle klubbene i regionen, om å bestrebe og innstille minst ett ungt styremedlem under 26 år. Viktig nå, før årsmøter og valgprosesser avholdes i klubbstyrene.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hvorfor plukke blant de unge, kan man kanskje spørre seg? Vel, i unge stemmer har dere nemlig sjansen til å knytte en spennende ressurs til klubbstyrene deres. Det vil på alle vis  være med på å øke klubbens representasjon, og å være med på å utfylle viktige roller i styrets sammensetning. Et markant aldersspenn på styresammensetningen er en nødvendig forutsetning, med tanke på å skaffe alle klubbens medlemmer et talerør.

Idretten skal være en læringsarena - ikke bare på banen eller i løypa, men også i styrer og stell. Det nasjonale nettverket av unge engasjerte, tilknyttet alt fra Ungdomsutvalg til unge styremedlemmer, øker for hvert årsskifte. De unges røst blir stadig høyerer for medbestemmelse, og en plass ved bordet. Denne utviklingen er svært gledelig og noe vi i regionen heier på.

Ved tingforhandlingene på Idrettstinget 2019 ble det fattet følgende vedtak for hva NIFs lover skal romme, hva gjelder ungt engasjement inn i tillitsverv: (7) Styrer i særforbund og idrettskretser skal ha minst ett styremedlem som på valgtidspunktet var under 26 år. I tillegg er det bestemt at det skal velges ikke bare ett, men to styremedlemmer under 26 år i det sentrale Idrettsstyret. I forlengelsen av denne lovteksten ønsker vi nok en gang å understreke viktigheten av den unge representasjonen i klubbstyrene deres. Vi stiller oss bak flertallet av delegasjonene på Tinget, som stemte frem disse forslagene. Noe hele organisasjonen, som helhet skal vektlegge, og sette på dagsorden.

Vær med  på å være en foregangsklubb i Region Sør, med representasjon av de dyktige, kreative og fremoverlente unge stemmene i klubbene deres. Sett innstilling av unge styremedlemmer på agendaen - og vær med på utviklingen!