Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Lagbilde gruppe 2.JPG

Utvikling av kampledere

Årets utviklingsgruppe 2 er godt i gang med sin sesong, med utvikling og mestring i fokus.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forkant av denne sesongen gjennomførte regionen i tett samarbeid med forrige sesongs gruppeledere, en kartlegging og dialog med unge dommerpar. Der var det flere dommerpar som ønsket mer oppfølging og mestring i dommerrollen og fortsette på stigen inn i utviklingsgruppe 2. Denne sesongen består gruppen av 7 dommerpar og ledes av Per Steinar Ekrene.

Utviklingsgruppe 2 har som mål å "Utvikle regionale dommere gjennom å forberede dommerne til kamper på høyeste regionale serier og Bring. Dette ved å øke regelkunnskapen, bedre den fysiske formen, utøve gode holdninger og tilpasset kamptilbud for motivasjon til en dommerkarriere." Og denne sesongen er den det høyeste nivået regionen har på utviklingsgruppene våre.

Les mer om hvem som deltar i gruppen her: Gruppe 2

Vi har snakket med to av de som har vært på samlingene denne høsten, for å høre litt om hvordan livet er som dommer i utviklingruppen. Først ut er Maren B. Sundbye og Linnea Hansen-Zahl som dømmer for Konnerud. Hun forteller litt om samlingen de hadde på regional bylag og hvordan hun ser på tiden til å i utviklingsgruppen.

"Det var kjempegøy! En utrolig fin helg, med en god faglig sekvens, herlig sosialt miljø og et nydelig opphold på Tjøme. Jeg føler samværet i gruppa har blitt veldig bra og at det er mye takket samlinger som den vi hadde på Tjøme/Nøtterøy. I tillegg får vi god oppfølging av alle som er involvert i gruppe 2, og det er en fin arena for utvikling. Alle ønsker hverandre godt. 

I etterkant av samlingen har jeg og makker blitt satt opp på kamper som skal drive utviklingen vår fremover, og det er svært motiverende og gjør at vi ønsker å jobbe godt videre."

Vi tok også en prat med Per Steinar som er leder av utviklingruppen for å høre hva han tenker om de første månedene i gruppa. "Jeg opplever gruppen til å være i stadig utvikling. Vi har den første tiden jobbet med å få rutiner på plass, både i forberedelser til kamp og i struktur av hverdagen. Å dømme på høyt regionalt nivå krever litt planlegging, for å kunne være godt forberedt.

Dommerparene har tatt fine steg gjennom høsten, der de forrige sesong dømte kamper i 14-15 års klassen - skal noen av dommerparene også debutere i Bringserien til helgen. Selma Holme og Tea Johansen fra Sandefjord og Maren Sundbye og Linnea Hansen-Zahl fra Drammen har vokst stort i dommerrollen denne høsten, og har fortjent å få prøve seg på et nytt nivå. 

På samlingene har vi hatt gode diskusjoner og godt oppmøte, enten det har vært kampsamling i Berskaughallen eller overnattingssamling i Tønsberg. Vi hadde også besøk av Marianne Iversen som er SPU-trener i regionen, som var med på utviklingssamtaler under regional bylagsturnering. Dette ga  stor nytteverdi for alle oss som var involverte"

Vi i regionen gleder oss stort over utviklingen til våre dommerpar i utviklinggruppe 2 og ser frem til å følge utviklingen utover gjennom sesongen.