Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kay Kristiansen og Simon Lundgren
Foto: Svein André Svendsen

Nytt dommerpar i 1.divisjon

Nytt dommerpar fra sør debuterer i 1.divisjon, Simon og Kay fra regionen vår

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Simon Lundgren og Kay Kristiansen er to dommere fra regionen vår som tar dommergjerningen på alvor. De har gjennom flere år jobbet målrettet med arbeidsoppgaver, møtt på samlinger og bidratt inn i miljøet - nå skal de endelig få prøve seg i 1.divisjon kvinner.

Simon og Kay begynte sin karriere på regionalt nivå i nordre vestfold, der de ganske kjapt gjorde seg bemerket i de yngre regionale kampene. De ble lagt merke til av dommerutviklere og tatt inn i regionale utviklingsgrupper. Der tok de alle stegene opp til utviklingsgruppe 1. På nasjonalt nivå tilhører de nå gruppen Trainee, der de nå har gjort sakene sine godt.

Vi tok en kort prat med dommerparet for å høre litt deres tanker om debutkampen 18.januar mellom Flint og Storhamar.

Jo, tusen takk for at dere tok kontakt. Vi gleder oss kjempe masse til kampen, og spesielt gøy å få debuten i egen region. Det gjør det enklere for venner og familie å komme å se på, noe som betyr mye for oss. Vi har hatt dette som et mål denne sesongen og det er veldig stas å nå få muligheten. Sier Simon Lundgren

Hvordan har dere jobbet for å ta de siste stegene deres, som gjorde at dere ble klare for å prøve dere på et nytt nivå?

Vi har jobba ganske aktivt med før og etterarbeid av kampene. Vi har lagd en rutine på at vi gjerne ser 10-15min av tidligere kamper for hvert av laga. Vi har lagd et rutine skjema for hvem som har ansvar for hva, fra tidspunktet vi får kampen til kampstart for å ha mindre ting og stresse med rundt kampen.

I tillegg så har vi hatt 3 arbeidsoppgaver som vi har aktivt jobba med siden starten av sesongen, disse arbeidsoppgavene skriver vi ned for hver kamp og minner hverandre på disse i garderoben før kampstart og under oppvarming. forteller Kay Kristiansen videre.

Vi i regionen synes det er veldig gøy å følge Simon og Kay på deres vei oppover og gratulerer de med kampen. Det viser at det er en del spennende dommerpar på vei opp fra regionen vår. Vi håper at dette kan være til inspirasjon for andre dommerpar til å satse på dommergjerningen. Hvis du får spørsmål om å bli dommer, svar JA. Det er en unik karrieremulighet avslutter dommerkonsulent Tim Fjellvang med.

Se flere nettsaker om dommer her: Dommer i Sør