Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Dommer 1.jpg

Dommerkurs på VGS

Over 60 kandidater har gjennomført teorien for Dommer 1 på VGS i Telemark de siste månedene

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dommersituasjonen i Telemark på de yngste nivåene de siste sesongene har vært til tider prekær. Pga mangelfull rekruttering har det vært få yngre dommerpar som har dømt på regionalt nivå i de yngste årsklassene. Etter dialog med dommerkontaktene i fylket, landet vi til slutt på et prøveprosjekt. 

Dette prøveprosjektet ble til å forsøke Dommer 1 i videregående skole, der vi opprettet tett dialog med tre ulike skoler i Telemark: Hjalmar Johansen i Skien, Kragerø VGS og Porsgrunn VGS, med ønske om å kjøre en pilot på denne organiseringen. De fikk to runder med instruktør i klasserom og e-læring som lekse mellom teorimodulene.

I tett samarbeid med de ulike videregående skolene, Arild i Kragerø, Frode i Porsgrunn i tillegg til Rune og Harald på Hjalmar som har gjort denne piloten mulig. De har hjulpet til med å organisere og følge opp kandidatene underveis. Som de sa selv, dette er også vår måte å vise at vi som jobber i skolene også ønsker å støtte opp om og utvikle kompetanse lokalt hos oss til det beste for klubbene i vårt nærområde.

Klubbenes ansvar

Dette har resultert i over 60 kandidater som nå klubbene skal ta videre tak i. Etter møtet med dommerkontaktene mandag 23.01 fikk de er oversikt over alle deltagere som har gjennomført modulene og som nå kun manglet praksis. Dommerkontaktene fikk i oppgave å gå i dialog med aktuelle kandidater for sin klubb, motivere de til å dømme og organisere praksis for disse. Etter at praksisen er gjennomført meldes det tilbake til regionen og de blir meldt opp til ny sesong.

I tiden fremover er det klubbene som nå tar sitt ansvar i prosessen videre, for i veldig stor grad så er alle kandidatene utøvere i lokale klubber. Det er et felles ansvar for å bedre dommersituasjonen i fylket og nå er det klubbene som må ta over ansvaret for disse. Vi håper å se mange av disse kandidatene som dommere i barnehåndballen og regionsserien i tiden som kommer.

Har du spørsmål rundt dommerutdanning eller ønsker å organisere dette hos dere? Ta kontakt med administrasjonen eller se våre nettsider: Dommerkurs