Dommerkontaktens viktige arbeidsoppgaver
Som dommerkontakt trenger du ikke å være en fantastisk god dommer selv. Den viktigste oppgaven er at du skal fungere som et bindeleddet mellom klubbens dommere og regionens dommeransvarlig.
Når kan dommerne dømme?
Nyutdannede dommere er ofte aktive på flere områder. De både trener og spiller på et lag i klubben, de har andre aktiviteter som krever sitt og har dermed ikke tid til å dømme håndball hver uke eller helg. Denne informasjonen har ikke regionskontoret, og dommerne kan "melde ifra" om sine sperrer via Min Idrett. Adressen til Min Idrett er www.minidrett.no
På Min Idrett kan dommerne legge inn oppdaterte personlige opplysninger som adresse, mail og telefonnummer.
Via Min Idrett har dommere tilgang til Turneringsadmin (TA). I TA kan dommerne registrere datoer de er forhindret fra å dømme, hvilke lag de spiller for (de får ikke dommeroppdrag dager laget spiller kamp) og andre dager de er forhindret fra å dømme.
Hvor ser dommerne sine kamper?
Dommere vil til enhver tid har tilgang til sine kamper via dommerdagbok. Denne ligger på våre nettsider www.handball.no/rsn. Under kampaktivitet og dommere finner du den samme linken. Vi anbefaler alle dommere å laste ned app'n Min Håndball. Denne app'n vil kunne gi den samme informasjonen, samt at den gir tilgang til veibeskrivelse og GPS slik at du finner frem.
Har dommerne fått en kamp de ikke kan dømme?
Uforutsette ting kan oppstå og det er viktig at dommere tidlig læres opp til å gi beskjed i god tid. Skal vi bistå dommere med forfall forventer vi melding 5 dager i forvegen. Kommer det forfall fra klubbens dommere, bør dette skje til deg som dommerkontakt slik at du kan undersøke om det er andre dommere i klubben som kan overta kampen. Får de ikke dette til, melder du som dommerkontakt, eller dommeren selv, forfall inn til regionen.
Dommere - ferskvare eller en ressurs for fremtiden?
Et lag er avhengig av et godt miljø for å fungere og utvikle seg over tid. Denne typen miljøer er det viktig å være en bidragsyter til å lage også for klubbens dommere. Dommere som trives i en klubb og opplever utvikling vil gjerne fortsette lenger enn de som føler seg "alene" og overlatt til seg selv. Er dere få dommere i din klubb, ta gjerne kontakt med naboklubbens dommerkontakt, og se om dere kan finne på miljøskapende tiltak sammen.