Annonse:
Landslagsmaskotene for Gjensidige
Annonse:
Landslagsmaskotene for Gjensidige

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ofte stilte spørsmål

I løpet av en sesong kommer det mange spørsmål om barnehåndball. Det kommer stadig nye trenere som lurer på hvordan turneringene fungerer. For å hjelpe til litt har vi samlet de mest stilte spørsmålene og svarene her.

- Ja, man kan ligge både ute og inne så lenge man forsøker å få tak i ballen. En spiller har ikke lov å ligge fast rundt en motspiller, det kalles frimerke. Det er det dynamiske spillet vi ønsker å oppnå. Spillerne skal ha lyst på ballen! Det er viktig at dere øver på motspill til dette på trening , slik at spillerne ikke blir overrasket når de plutselig blir møtt av forsvarsspillere langt ute på banen.

- Ja det kan man. Så lenge skuddet er avlevert fra forsvarende lags banehalvdel (altså motstanderens banehalvdel). Dersom skuddet avleveres fra egen banehalvdel skal scoringen underkjennes, og ballen settes i spill av motstanderens målvakt.

- Spillerne skal være ball- og ballbaneorientert, og prøve å snappe ballen fra det andre laget. Man kan og bør prøve å stoppe en spiller som prøver å komme forbi deg, og da er det greit med fysisk kontakt ut i fra vanlige håndballregler. Man skal imidlertid ikke ut å låse opp spillere hvis de ikke er på vei mot mål. Dytte en spiller, eller dra i trøya er ikke tillatt.

- Ingen lag bør vinne med mer enn 10 mål, og begge lag bør ha scoret mål ved kampslutt. Det er det beste lagets ansvar å regulere spillet hvis kampene er i ferd med å bli ujevne. 
Måter dette kan gjøres på er:
     * Målvakta blir igjen i målet så man ikke spiller overtall i angrep.
     * Dominerende spillere settes på spilleplasser der de ikke kan være like dominerende 
     * Det øves på finter, viderespill etc.
     * Hvis man snapper ballen blir man enig med sine spillere om at det stanses opp og spilles etablert angrep.
     * Dominerende spillere tilbringer like mye tid på benken som alle de andre spillerne på laget.
     * Vurder eget lags forsvarsspill. Om man selv spiller offensivt og motstanderlaget sliter med å få spilt ballen seg i mellom fordi balllen stadig
        snappes, bør det beste laget endre forsvarsformasjon. 

Det skal IKKE settes inn ekstra spillere på laget som ligger under.

- Nei i barnehåndballturneringene spiller vi uten spillernavn på kamprapportene.

Fra sesongen 2019-2020 skal spillertroppen til laget registreres i TA (slik som hos eldre lag).
Det skal altså ikke lenger fylles ut deltakerlister for levering i hallene.

- Det er åpent for påmelding av lag gjennom hele sesongen. Se på påmeldingsfristene for hver måned (ligger i linken "Påmelding 6-10 år"). Alle påmeldinger gjøres via Turnerings Admin (TA). Lag som melder seg på etter fristen er ikke sikret deltakelse.

- Det er fri spillerflyt mellom lag i samme og tilstøtende klasser i Region Sør. Spillere kan dermed delta på flere lag i samme aldersklasse og aldersklassen over.

- Det kan gis dispensasjon til dette i helt spesielle tilfeller. De fleste lag er imidlertid flinke og sender spillere oppover, slik at f.eks. en J7-spiller flyttes til J8.

- Fra sesongen 2013-2014 spiller man med rene jentelag og guttelag. Klubber som har et par spillere av ett kjønn som da står uten spilltilbud bes ta kontakt med regionskontoret slik at vi kan finne en løsning på dette.

- Det koster 500 kr pr. lag å delta i 4'er håndball, og 550 kr pr. lag å delta i 5'er håndball. Dette faktureres klubbene.
I tillegg er hvert enkelt lag med å betale dommerne i hver enkelt turnering. Det betales kontant i hallen, til arrangørklubben.

- Det er opp til hver enkelt arrangørklubb om spillerne får premie og/eller diplom. Noen velger å gjøre det, andre ikke. Regionen stiller med premier på turneringene i desember og april.