Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Region Øst informerer

Endringer i spilltilbudet for J/G 12 år for kommende sesong.

NHF Region Øst har lagt ut sitt spilltilbud for neste sesong med noen endringer og i den forbindelse har det kommet noen spørsmål på diverse medier. Vi ønsker her å informere litt om bakgrunnen til endringene spesielt i J/G 12 år. 

Regionstyret har en gjennomgang av spilltilbudet og sesongreglementet i forkant av hver ny sesong og i den forbindelse vedtas det endringer og justeringer.

Vi har et bredt spilltilbud i region Øst, med tilbud til alle årsklasser og 4`er og 6`er håndball for barneklassene (6-11 år) og i tillegg mange ekstratilbud til yngre aldersbestemte klasser (12 – 18 år) – og nasjonale spilltilbud (Bring, Lerøy, NM..)

På Håndballtinget i mai 2015 vedtok hele norsk håndball et felles satsnings prosjekt for å beholde flere ungdommer lengre i vår idrett – dette ble kalt KLUBBHUSET. Noen av de utfordringene vi ser er at spillere slutter med idretten vår fordi:

  • Treneren ser meg ikke
  • Føler ikke mestring
  • Får ikke spille

Det er flere årsaker til at spillere slutter, men disse er mest tydelige i tilbakemeldingene.

I region Øst har man sett over tid at trenere har stort fokus på å vinne og bruker ofte bare de beste spillerne – dette viser seg i tilbakemeldinger fra motstandere og også resultater i de yngre klassene.  – helt ned i barneklassene ser vi at lag vinner med store sifre.

  •  Spillere sitter ofte på benken uten noe særlig spilletid.
  • Regionens spilltilbud for nivå 2 lag brukes av noen til å «trene» med 1. lag spillere.

Nå vil prosjekt KLUBBHUSET komme med diverse tiltak som kan få flere til å spille håndball lenger, og organisasjonen ser at trenerrollen er en av de viktigste rollene for om spillere fortsetter eller ikke. Det betyr at vi må tenke på at trenere ikke bare må være gode håndballfaglige, men også trenger påfyll og støtte rundt det å se, snakke med og motivere spillere i barne- og ungdomsklassene våre.

Da er det viktig at man fokuserer på de riktige tingene og formidler verdibudskapet som vi ønsker i vår idrett.

I denne forbindelse har regionstyret foran sesongen 2016/2017 vedtatt å fjerne fokuset på å vinne i klassen J/G 12 år – hvor man håper at fokuset kan bli at alle får spille mer og får en mulighet til å utvikle seg uten å føle at man ikke er god nok. Regionstyret tror ikke dette alene vil være nok til å få alle trenere til å utvikle seg, men et bidrag i riktig retning sammen med mere informasjon og formidling av hva som synes å være viktig for at barn og ungdom holder på med idretten litt lenger.

FAKTA for sesongen 2016/2017: (for mere info se spilltilbudet)

I J/G 12 år inviteres det til spill på 3 nivåer.

J/G 12 år gjennomføres som en «aktivitetsserie» (vanlig dobbel serie) sesongen 2016 /2017, uten sluttspill etter jul.

I tillegg kan laget melde seg på til:          

  • Indre Østfold reisebyrå cup`en
  • Temaserien
  • Flyball

 

Karin Hansen                                                      Odd Granerud

Daglig leder                                                        Leder i Regionstyret