Annonse
EM2026 Dagsbilletter i salg

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

NHF_Logo_Region_Nord_Positiv_RGB_Blå.png

Nye representanter inn i Forbundsstyret

På Håndballtingets siste dag ble det valgt ny president, styremedlemmer og komitémedlemmer.

Valgkomiteen har hatt som ambisjon å videreføre at Forbundsstyret innehar kompetanse fra både bredde og topp. De har også jobbet for at alle regioner samt topphåndballklubbene skal være representert i det nye forbundsstyret. Fra Region Nord er det to nye styremedlemmer inn i forbundsstyret, og det er Torkil Iversen og Karin Knutsen.

Vi er glade for å presentere Karin Tønder Knutsen som nytt styremedlem i forbundsstyret for Region Nord. Karin, 46 år, er trener for barneidretten i Sandnessjøen IL og har ledet styret for SIL Håndball i to perioder. Hun er også sonekontakt for NHF Region Nord og jobber som lærer med erfaring fra både barne- og ungdomsskole. I tillegg har hun jobbet som miljøterapeut for mindreårige flyktninger og konsulent for en attføringsbedrift.

Karin har vært engasjert i politikken siden 1999, blant annet som AU-medlem i Nordland Arbeiderparti, og har en dyp forståelse for politiske og byråkratiske prosesser. Hun er også aktiv i de lokale samfunnene langs Helgelandskysten og har styreverv i Søndre Helgeland Miljøverk IKS og havnestyret i Alstahaug.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Forbundsstyret 2025-2028 Karin Tønder Knutsen
 
Foto: Svein André Svendsen

Vi er også glade for å presentere Torkil Iversen som nytt styremedlem. Torkil, 54 år, er styreleder i Kolstad håndball og tidligere styreleder i Byåsen IL Håndball. Han er også styremedlem i Norsk Topphåndball og viseadministrerende direktør i Boligbyggelaget TOBB. Torkil har lang erfaring med økonomistyring og har hatt flere styreverv i eiendomsselskaper og politiske verv. Han har utdanning fra Politihøyskolen og en mastergrad i ledelse fra Copenhagen Business School.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Forbundsstyret 2025-2028  Torkil Iversen
 
Foto: Svein André Svendsen

Vi stilte Torkil noen spørsmål, for å høre om hannes tanker som nytt styremedlem i Forbundsstyret:

Hva var det som motiverte deg til å stille til valg for forbundsstyret?
- Jeg har vært engasjert i håndballen i mange år og har sett hvilken betydning idretten har for enkeltmennesker, lokalsamfunn og samfunnet som helhet. Det som motiverte meg til å stille til valg for forbundsstyret var ønsket om å bidra til at norsk håndball fortsatt skal være en inkluderende, levende og bærekraftig bevegelse – både organisatorisk og sportslig. Jeg ønsker å bruke min erfaring og kompetanse til å støtte videre utvikling, ta strategiske grep for fremtiden, og bidra til at vi som organisasjon møter både dagens og morgendagens utfordringer på en god måte.

Som innstilt kandidat fra Norsk Topphåndball er det naturlig for meg å ha et særlig engasjement for rammevilkårene til våre toppklubber i REMA 1000-ligaen og 1. divisjon. Landslagsarbeidet har lenge vært et sentralt satsingsområde for forbundet, og breddeidretten ivaretas godt gjennom regionenes innsats. Det jeg ønsker å bidra til, er å styrke koblingen mellom forbundet og toppklubbene – slik at også eliten får den oppmerksomheten og støtten som kreves for å utvikle sterke, bærekraftige klubber og ligaer. Jeg tror nøkkelen ligger i et tettere og mer strukturert samarbeid med Norsk Topphåndball, basert på felles målsettinger og en felles forståelse av verdien av sterke, nasjonale serier. Dette vil også styrke grunnlaget for å rekruttere og beholde håndballspillere i Norge.
 
Hva er viktig for deg når det gjelder å representere både små og store miljøer i norsk håndball?
- Det viktigste for meg er å sikre at alle stemmer blir hørt – uavhengig av størrelse, geografi eller ressurser. Både de små klubbene i distriktene og de store bymiljøene spiller avgjørende roller i det håndball-Norge vi skal utvikle videre. Det handler om å ha forståelse for ulike behov, rammebetingelser og forutsetninger – og å jobbe for løsninger som fremmer fellesskap, inkludering og like muligheter for vekst. En god nasjonal utvikling må bygge på samarbeid og respekt på tvers av organisasjonsledd, klubbstørrelse og regioner.
 
Hva håper du å oppnå i løpet av perioden 2025–2028?
- Jeg håper å bidra til at Norges Håndballforbund fortsetter å være en sterk og tydelig aktør innen både idrett, samfunn og frivillighet. I perioden 2025–2028 ønsker jeg å være med på å videreutvikle organisasjonen vår, styrke det digitale løftet og sikre gode rammer for både bredde og topp. Jeg vil også ha et særlig fokus på organisasjonsutvikling og det viktige arbeidet med å skape trygge, inkluderende og bærekraftige håndballmiljøer. Det er viktig at vi legger til rette for utvikling i hele landet – og at vi gjør det sammen, med åpne prosesser, gode beslutninger og tydelige prioriteringer – og ikke minst; med håndballens verdier som rettesnor i alt vi foretar oss. #BRIF
 
Øyvind Togstad som er Styreleder i Region Nord var også tilstede på Håndballltinget:
- En fantastisk gjeng gode delegater fra Region Nord representerte regionen på en utmerket måte. Noen som har vært med tidligere, men også flere «nye» delegater som deltok. Flere av våre tingdelegater gikk også på talerstolen, presenterte saker og sine meninger – også helt utmerket.

Synes det ble litt lite tid til diskusjon rundt bl.a Bringserien på søndag, programmet ble tett. Men antar at utfordringene blir diskutert utover høsten siden Bjarne Lervang fra Region Nord leverte inn et meget godt forslag som ble enstemmig vedtatt, sier Togstad.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Øyvind Togstad
Foto: Svein André Svendsen

Hvordan gikk det med forslagene Region Nord kom med?
- Vi er godt fornøyde med både framlegging og vedtakene. Det er en kraftig signaleffekt overfor FS i de to forslagene som ble nedstemt siden disse ble fremmet for andre gang ved dette tinget.
Ut over det så fikk vi tingets tilslutning for vårt forslag om  «høstlisens», organisasjonsutvikling med utg.pkt i den organiseringen med regioner vi har i dag og at da èn felles økonomi for norsk håndball legges død, og vedtak om fortsatt 16-årsgrense for seniorhåndball.

I tillegg ble det etter forslag fra Region Nord vedtatt en mye mer offensiv dommer- og delegatsatsing for kommende tingperiode. Regionene må fortsette å bruke mer ressurser på utdanning og oppfølging av dommere, og en klar melding om at dommersiden må skilles ut i egen seksjon sentralt.

Hvilke tanker har du for kommende styre?
- Fra Region Nord sin side er det viktig at FS får en tydeligere kontakt med regionene, at både vedtak og intensjonene i tingsakene følges opp, og regional involvering i saker som på både strategisk og økonomisk plan får innvirkning for norsk håndball. Dette dreier seg da f.eks om anleggssiden, arrangementer/mesterskap, frivillighet og rekruttering.