Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

FAADETPAA-foran.jpeg
Faadetpaa-teamet under 2.november-kampene – testen av Trondheim Spektrum som stor håndballarena – f.v.: Sindre Sæther (kamera), Ole-Fredrik Wanderås (musikk), Anders Bergheim (speaker), Dag Alexander Gamst (kommentator/speaker), Mathias Grubba (gründer) og billedprodusent Eivind Furre Grøtan ( FOTO: Tore Sæther)

Skal «faa det paa» under EURO2020

Det startet som tankespinn før jul i 2016 og ender – foreløpig - drøyt tre år senere som del av EURO.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tankespinnet utviklet seg til «Faadetpaa», og gründer Mathias Grubba er smilende fornøyd med at han og hans team har fått en godt synlig jobb under EURO2020. Grubba & co skal sørge for speakertjenesten, musikken og storskjerm-visningene med blant annet «kiss cam», må vite.

- Vi gjør videoproduksjoner med lokal håndball hele sesongen. Derfor synes jeg det er ekstra flott at vi er blitt hyret inn til å gjøre EURO-jobb, sier 25-åringen.

faadetpaa-2.jpeg

Her mikses det musikk til den store gullmedalje – Ole-Fredrik Wanderås i aksjon. (FOTOS: Tore Sæther)

Mathias er naturligvis godt over gjennomsnittet interessert i håndball. Lovende spiller var han også, den venstrehendte kantspilleren, men den karrieren ble resolutt parkert av en alvorlig kneskade.

I stedet er det blitt håndball fra sidelinjen, fra posisjon bak kamera og miksebord.
Men hva var det som ga fór til tankespinnet i desember for tre år siden?

- handballtv.com var nettopp kommet på lufta, men jeg syntes det var veldig ujevn kvalitet på det som ble vist. Håndballen fortjente bedre enn som så, tenkte Mathias, i dag med ganske fersk bachelor-grad i medievitenskap fra NTNU.


- Jeg var først og fremst opptatt av at breddehåndballen burde bli mer eksponert. Så jeg undersøkte hva som måtte til om vi skulle sende video av 2. divisjonskamper for eksempel. Jeg tok kontakt med Hein Barthold i Norsk Topphåndball. Han ønsket initiativet velkommen og fortalte meg også i korte trekk hva som var nødvendig for å komme «på lufta».

Nå handlet det om raskest mulig å «faa det paa».

Sammen med Sindre Sæther og Petter Lysfjord, kompiser fra bydelen Tiller i Trondheim, hev Mathias seg rundt. Bare en snau måned etter var det nye kommunikasjonsselskapet i aksjon:

- Helgen 14./15. januar sendte vi to 2.divisjonskamper – damekamp mellom Utleira og Volda og herrekamp mellom Vikhammer og Tiller. Det ga mersmak. Vi følte at vi var i ferd med å skape noe nytt, noe som ikke minst speilet vår håndballinteresse. Faadetpaa-navnet ble også et tegn på dette nye.

 

faadetpaa-3.jpeg

Gründer Mathias hadde mange å forholde seg til under 2.november-arrangementet – EURO-Winni blant annet...


I starten var det veldig viktig for det nye selskapet at det fikk støtte hos Norsk Topphåndball og at Håndballregion Nord viste interesse som oppdragsgiver – til åpningscuper, til sluttspill, til Veteran-NM – til breddehåndball, som var Mathias sitt hjertebarn, for å si det slik.

«Barnet» vokste fort. Uten at breddehåndballen ble tapt av syne, kom også engasjement i topphåndballen. Produksjoner av lyd og bilde fra eliteseriekampene til Byåsen og Kolstad, «Faadetpaa» får det på!

Selv om håndball er limet i virksomheten har Mathias og staben hans har også rettet blikket utover 20 x 40-meteren:

- Vi har tatt på oss oppdrag med fotball og rallycross, produsert reklamefilmer og video-oppdrag for både offentlig og privat næringsliv. For å kunne gjøre det, er vi avhengig av å engasjere frilansere i tillegg til den faste gjengen vår på seks personer. Med frilansere er vi totalt 12 i ulike roller.


faadetpaa-4.jpeg

«Faadetpaa» i aksjon ved Kristiansten festning. På oppdrag fra Håndballregion Nord filmet teamet sommertrening med Kolstad-spiller Elias Thome som utøver. Bak kamera Vegard Koteng (t.v.) og Mathias.



Hvordan ser gründer og eier Mathias for seg selskapet i morra?

- Vi har på mange måter funnet vår plass. Idrett vil fortsatt være viktigst for oss. Det er der vi har spesiell kompetanse. Idrett er også viktig fordi vi liker frivillighets-konseptet som er så viktig i idretten. Å vise breddeaktivitet blir derfor også i fortsettelsen viktig for oss – samtidig som Bring- og Lerøy-arrangement, juniorlandskamper og e.cup-kamper er ting vi også gjerne vil jobbe med.


Med idretten som hovedoppdragsgiver, går det an å tjene penger på «Faadetpaa»?

- Vi får stadig flere oppdrag, som selvsagt betyr kroner inn. Vi har i det hele tatt hatt en rivende utvikling i de tre årene vi har drevet på. Likevel må vi alle ha annet arbeid ved siden av «Faadetpaa». På sikt derimot, ser jeg ikke bort fra at det kan være mulig å ha dette som en heltidsjobb.

Helt til slutt, Mathias, vi må litt tilbake til det som skal skje i Trondheim Spektrum 9. januar og de påfølgende fem dagene. Hva betyr EURO2020-jobben?


- Det kommer opplagt til å bli det artigste i vår treårige historie som selskap. Jeg viste jo allerede da vi startet at det i 2020 ville være et internasjonalt høydepunkt i Trondheim, et europamesterskap. Vi har jobbet dedikert også med tanke på at vi kanskje kunne utvikle oss så mye at vi kunne være med i kampen om jobb under EURO. Når vi nå er engasjert, er det naturligvis et realt skulderklapp, en bekreftelse på at vi har gjort mye riktig.

- Under EM-testen 2. november fikk vi en god smakebit på hva som vil vente oss under EURO med topp håndball, fullsatt hall og herlig stemning. Det siste skal vi i «Faadetpaa» være med på å tilrettelegge, smiler en forventningsfull Mathias Grubba.