Annonse:
Annonse Polar
Annonse:
Annonse Polar

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

I morgen debuterer Sindre Hell (t.v.) og Armin Spago som dommere i 2.divisjon – tidenes yngste i Region Nord på dette nivået. (Foto: PRIVAT)
I morgen debuterer Sindre Hell (t.v.) og Armin Spago som dommere i 2.divisjon – tidenes yngste i Region Nord på dette nivået. (Foto: PRIVAT)

2.divisjons-debutanter

Lørdag ettermiddag er det klart for 2.divisjonsdebut for et ungt dommerpar.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sindre Hell og Armin Spago er unge i alder – begge er 17 år – og ferske som dommere. De er inne i sin tredje sesong som kampledere. Etter åtte-ni år som spillere, har de to stjørdalingene funnet ut at de heller vil satse på en dommerkarriere. Hvorfor ble det slik?

- Vi har nok innsatt at vi ikke har det som kreves for å bli toppspillere, er de to enige om.

- Men hvorfor dømming?

- Vi kan innrømme at vi til å begynne med tenkte at her var det mulighet for å tjene noen kroner. Nå er det motivet for lengst strøket. Nå er det utfordringene og se hvor langt vi kan nå som dommere, sier de to og forteller at det hele startet med at seks fra håndball-laget deres sammen tok barnekampleder-kurs. At det ble oss to som etterhvert ble par, skyldes at vi både har ganske lik oppfatning av håndballspillet og har lik spilleforståelse.

Når vi spør 2.divisjonsdebutantene hva de ser på som største utfordring som dommere, svarer de at det må være å få respekt fra spillere som er mye eldre enn dem selv. Det å skape god stemning på banen slik at begge lag sier seg fornøyd med dommerne, er også viktig, men slett ikke alltid like enkelt.

- De viktigste ferdighetene?

- En god dommer må ha god spilleforståelse, være tydelig, men samtidig ha et smil og en god kommentar på lur.

- Hva er deres sterkeste side?

- Det må være spilleforståelsen og tydeligheten, og her får de to unge dommerne støtte av Morten Isachsen, selv eliteseriedommer og ansvarlig for dommerutviklingen i Region Nord:

- Sindre og Armin er det yngste paret i Region Nord som har dømt så høyt som 2.divisjon. De er et meget lovende dommerpar. Jeg tror ikke jeg har fått så mange positive tilbakemeldinger fra spillere, trenere og observatører som det jeg har fått på dette paret. Er de motiverte nok, kan de nå helt til topps, til å bli internasjonale dommere, sier Isachsen og vil også skryte av den oppfølgingsjobben Linda Landstad, dommerkoordinator i Stjørdal, gjør og som har fulgt det unge paret opp fra dommergruppe 3 og til nivået over. Når ny vurdering gjøres etter sesongslutt, vil Hell/Spago bli løftet opp til gruppe 1.

- Hva bruker dere av tid på dømmingen utenom kampene?

- Vi bruker å se andre kamper og diskutere hva vi ville ha dømt i forskjellige situasjoner. Vi tar også videreutdanning inklusive forskjellige samlinger med teori.

- Hva er den tøffeste oppgaven så langt?

- Det er debutkampen i 3.divisjon menn. Den endte 34-34 i en veldig fartsfylt kamp. Begge lag var heldigvis interessert i å spille underholdende og artig håndball.

- Hvor mange kamper har dere dømt denne sesongen?

- Hvis vi tar med absolutt alt – kvalik.kamper, åpningscup og Bring-kamper i tillegg til seriekamper, står vi med ca. 60 kamper. Men sesongen er jo ennå ikke over, og vi tipper at vi fort kan ende med i underkant av 100 kamper når sesongen er ferdigspilt. 

 - Hvilke ambisjoner har dere som dommere, Armin og Sindre?

 - Å bli best, kommer det samstemt fra de to, samtidig som de uttrykker takknemlighet for oppfølging og veiledning fra Region Nord med Morten Isachsen i spissen.

PS!
Sindre Hell og Armin Spagos 2.divisjonsdebut skjer i Munkvollhallen lørdag ettermiddag i en kamp mellom Byåsen og Selbu.