Annonse:
20211125 Gjensidige på lag gjennom 30 år
Annonse:
20211125 Gjensidige på lag gjennom 30 år

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Svein Olav Øie, regionens daglige leder, tok forsamlingen gjennom "rikets tilstand". (FOTO: Eirik Engelsen)
Svein Olav Øie, regionens daglige leder, tok forsamlingen gjennom "rikets tilstand". (FOTO: Eirik Engelsen)

Styrket eierskap

Lørdag 22. september ble det siste av årets tre håndballforum i Region Nord avviklet.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et 50-talls klubbrepresentanter var på plass i Tromsø.

 Håndballpresident Kåre Geir Lio og Håndballregion Nord sin daglige leder, Svein Olav Øie, fikk oppleve at klubbrepresentantene ga uttrykk for at de etter to sesonger som del av den store region nord – fra Sunnmøre til Finnmark – nå føler seg som et fullverdig medlem med styrket eierskap til regionen.

Inge Holm fortalte hvordan man har reetablert håndballklubben på Sortland og fikk blomster fra Region Nord-styremedlem Mona Kvivesen. (FOTOS: Eirik Engelsen)

Første post på programmet var et innlegg av Inge Holm i Sortland HK. Det denne klubben har fått til, både med aktivitetsvekst og en godt styrt klubb, kan utvilsomt kalles for en suksesshistorie.

 


Øie ga forumfolket en gjennomgang av rikets tilstand. Han viste blant annet til den gledelig store aktivitetsveksten som har skjedd etter at gamle Region Nord og Region Midt slo seg sammen. Den første sesongen med den nye storregionen hadde 365 spillende lag, mens det for kommende sesong er påmeldt 425. To sesonger før sammenslåingen var det tilsvarende tallet 273 spillende lag.

 LOC-leder Per Olav Hopsø fulgte opp med å gi klubbrepresentantene en oppdatering av situasjonen rundt EURO 2020. Her var det mye entusiasme å registrere blant klubbenes folk. Det var mange som allerede har planer om å oppleve EURO fra tribuneplass, om å etablere vennskapsklubb-forhold til trønderske klubber, og om å spille treningskamper mot sine nye potensielle venner. I det hele tatt var stor og positiv stemning vis á vis de kommende mesterskapskampene i Trondheim.  

Geir Nicolaysen (bildet), fagansvarlig for spiller- og trenerutvikling i Region Nord, dro forsamlingen gjennom begrunnelsen for å drive med spillerutvikling, på mange forskjellige nivå. En runde med spørsmål og svar var svært oppklarende, ga forumfolket tilbakemeldinger på.

Håndballpresidenten fikk også blomster av Mona Kvivesen.

«Grand final» sto NHF-presidenten for. Kåre Geir Lios innlegg om «det viktigste» hadde fokus på tilhørighet, ha det moro sammen og på beholderperspektivet – flest mulig, lengst mulig.

I forkant av lørdagens møte var sonelederne i «Nord-Nord» samlet. Her kom det fort frem at av mange utfordringer, så er dommerutviklingen i klubb kanskje den aller største. Betydningen av å ha et «dommer-lag» i klubben var ett av momentene som ble fremhevet.

 Alta IF var imponerende godt representert på Håndballforum i Tromsø. Til høyre Mona Kvivesen, tidligere leder i klubben og nå styremedlem i Region Nord. "Lagbildet" fra venstre:  Hege Bjørkmann (styremedlem), Grethe-Lill Vikdal (styremedlem), Ingvild Eriksen (styremedlem), Lars Gaute Skorpen (kontorleder), Lene Johansen (leder), Cecilie Vonheim (styremedlem) og Jan Eilif Wisløff (styremedlem).