Annonse:
20211125 Gjensidige på lag gjennom 30 år
Annonse:
20211125 Gjensidige på lag gjennom 30 år

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Flatåsens "samfunnshus"

Ordfører, hornmusikk, kaffe og kaker - og rundt 500 flatåsboere kom til hallåpning på Flatåsen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var stor stas på lørdag, og søndag, og med god grunn. Planene om en hall på Flatåsen har vært diskutert i flere år.
– Jeg kjenner godt til arbeidet med dette prosjektet helt siden 2014, fortalte ordfører Rita Ottervik da hun sto for den offisielle åpningen av hallen lørdag middag.

Ordfører Rita Ottervik foretok snorklipping og høytidelig åpning.
(FOTOS: Tore Sæther / Region Nord)


- Flatåsen har en stor og ung befolkning med et svært aktivt idrettslag. Den nye hallen vil bli et viktig samlingspunkt og vil gi lokal tilhørighet; det blir et anlegg både for idrett og kultur – et riktig nærmiljøanlegg, som ikke bare blir bra for Flatåsen, men for hele trondheimsidretten, sa ordføreren og la til:

- Dere er opptatt av nærmiljøet deres her på Flatåsen. Det er ekstra viktig i dag når «æ og mæ» truer «vi og oss». Gratulerer med dagen, Flatåsen!

Idrettslagets leder og primus motor i hallprosjektet, Frode Kvamsøy, sa i sin tale at det flotte anlegget aldri kunne ha blitt bygd om ikke Trondheim kommune hadde stilt seg så positiv og bidratt så mye økonomisk til å få bygd det enestående anlegget. I tillegg til håndballhallen rommer anlegget Trondheims første innendørs kunstgressbane (7er-fotball). Kvamsøy roste også de mange som hadde lagt ned masse tid og krefter på dugnadsjobbing.

Fotballavdelingens leder Siw Anita Kjørsvik sikret seg en selfie med ordføreren, idrettslagets leder Frode Kvamsøy og håndball-leder Kristian Lian.

Ola By Rise, kommunaldirektør for kultur og næring, påpekte i sin hilsen til de nye halleierne at man hadde fått nesten et kinderegg i og med en håndball- og en fotballhall med sosiale treff-flater i midten.

Mange stolte fjes

- Jeg ser mange stolte fjes her i dag og er imponert over det arbeidet dere har lagt ned i dette prosjektet, sa By Rise.
Det understreket også idrettskretsens daglige leder, Kjell Bjarne Helland:

- Denne hallen viser hvor viktig det er med ildsjeler og frivillighet. Bare i Trøndelag utgjør dugnadsjobben i idretten 3600(!) årsverk. 
Også idrettsrådets leder, Anne-Lise Bratsberg hilste klubben og poengterte nytenkning både med prosjektering og bygging og ikke minst felles-løsningen med flerbrukshall og kunstgress fotballhall.

 


Godt tilfreds håndball-kvintett - f.v.: Kristin Garnvik (soneleder Region Nord), Liv Therese Gaare (styremedlem Flatås IL håndball), Kristian Lian (leder Flatås IL håndball), Laila Hassel (styremedlem Flatås IL håndball) og Nina Tranås (styremedlem NHF Region Nord).

Styremedlem i håndballregionen, Nina Tranås, hilste den nye halleieren blant annet slik:
- Vi trenger fortsatt mange nye hallflater for håndballen. Dette er stort også for hele Region Nord. Jeg tror også at denne sammenkoblingen med fotball og håndball kan bidra til vårt felles mål om å beholde flere lenger.

Gir klubb-identitet

Kristian Lian er leder for håndballavdelingen i Flatås IL. Han ser frem til at bydelens nye hall skal bidra til å bygge klubb-identitet og samhold i avdelingen:

- Hittil har vi ikke hatt noen felles møteplass. Lagene har trent i forskjellige haller og spilt (hjemme)kamper i forskjellige haller. Vi har ikke kunnet heie på hverandre og støttet hverandre.

- Nå er jeg spent på hva hallen vil få å si for foreldre-engasjementet. At vi nå får denne muligheten i nærmiljøet håper jeg skal bidra til at flere trekker til håndballen, stikker innom hallen og ser på aktiviteten vår.


Mange store og små fikk lørdag kjenne på aktivitet i nyhallen.

- I idrettslaget er det mange som både spiller fotball og håndball. Med anlegg for begge idrettene samlet, blir det også lettere for oss som leder avdelingene og lagene å unngå kollisjoner med treningstider, sier håndball-leder Kristian Lian. Denne sesongen har avdelingen påmeldt 21 lag til kampaktivitet, fra syvåringer til 16-årslag.
Flatåsposten


I idrettslagets avis, hvor oktober-utgaven i sin helhet er viet det nye anlegget - trekker man frem håp om at hallen både skal skape engasjement, energi og liv til nærmiljøet og at den vil bli et populært samlingssted for barn og unge i bydelen. Til det siste vil også et ungdomsklubb-come back forhåpentligvis bidra. 
Etter 20 års fravær har  Linda Lorentzen og Ine Dragsten stilt seg i spissen for dette prosjektet, klubbkvelder for de som går på ungdomsskolen. Idrettslaget stiller lokaler i hallen gratis til disposisjon for det verdifulle tiltaket, skriver Flatåsposten. Fra avisen sakset vi også følgende:

«Et lokalsamfunn hvor mange voksne kjenner hverandre, gir oss mulighet til å utvikle et tryggere og mer transparent nærmiljø for våre barn.»

 Og da er det bare å oppfordre enda flere foreldre på Flatåsen til å være med sine barn og unge til kamp og trening i den nye hallen.

FAKTA

FLATÅSHALLEN

Kommune:Trondheim
Ferdigstilt:Oktober 2018
Eier:Flatås IL
Kostnad:94 millioner
Spillemidler/momsrefusjon:31,5 millioner
Antall spilleflater:
Fasiliteter:
Styrkerom, klubbkontor, møterom/sosialrom med kjøkken, garderober og lager.
Kunstgresshall til 7er-fotball i tilknytning til flerbrukshallen.
Publikumskapasitet:
som flerbrukshall – 100. Som fotballhall fra 500 til 2000 alt etter tilrettelegging


Her er noen flere bilder fra helgens offisielle åpning av hallen:

Kaffe og kake og frukt-servering i nye fine omgivelser i sosial-området mellom håndball- og fotballhallen.

 

Musikk som oppvarming før den offisielle åpningen med ordfører Rita Ottervik.

Flatåshallen fotball - Trondheims første innendørs kunstgresshall.

Hallen rommer også et velutstyrt styrkerom som alle medlemmer
i idrettslaget (aldersgrense 16 år) kan benytte seg av og betaler
bare 99 kroner måneden.

Sunn idrettshall