Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

ALTA-turnering4.jpg
Masse håndballmoro gir god stemning og brede :-) under Alta-turneringen. (Foto: ALTA IF)

Turnering for 37. gang

Sist helg ble Nord-Norges største håndballturnering arrangert, den 37. utgaven av Alta-turneringen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arrangørene i Alta IF hadde i år 258 påmeldte lag, fra mini og helt opp til 18-årslag. Alle klubbene i Finnmark og Nord-Troms deltar i turneringen, og hvert år kommer det også ti lag fra Kiruna. I  årets cup var også trøndersk håndball representert med to lag fra Hommelvik. I løpet av helgen var 2500 spillere i aksjon i tillegg til 4000 tilskuere og støtteapparat.

ALTA-turnering3.jpg

Rammen rundt viktig

Alta-turneringen legger stor vekt på rammene rundt kampene, noe arrangøren mener er positivt både for det sportslige og for idrettsgleden som utvises i hallene. Turneringen samler også gode, unge dommere fra hele landet som hvert år ønsker å delta, og regionene har oppfølging av dommerne undere turneringen:

- For tredje gang på like mange år har vi nå hatt dommerutviklingskurs i Alta. Vi har gjennomført både dommerutvikler 1 og dommerutvikler 2-kurs, til sammen med 19 deltagere, sier Morten Isachsen, avdeling for spill og trening i Håndballregion Nord, og legger til at muligheten for god oppfølging av dommerne fører til økt antall lokale par i turneringen.

Syv flater

 I årets turneringen hadde arrangøren også en ny hall å legge kamper til. Dermed hadde man syv håndballflater innenfor en radius på 200 meter noe som gjør turneringen kompakt, og lagene slipper å bruke tid på buss-transport mellom hallene. 

For å kunne gjennomføre Nord-Norges største håndballturnering, er det et stort antall frivillige som legger ned massevis av dugnadstid. For turneringsledelsen handler det om håndball døgnet rundt, både like før og under turneringen.

 

 

ALTA-turnering2.jpg

Foreldre og besteforeldre...

 Under selve turneringen er det 500 frivillige som stiller opp; spillere, foreldre, besteforeldre og håndballvenner. Så mye folk trengs det når det i tillegg til de tre banene som hele tiden brukes skal legges håndballdekke til fire baner i Finnmarkshallen, rigges til fire kafeer, lages mat, organisere overnattingen for tilreisende lag, sørge for godt renhold og bemanne sekretariat på syv baner.

Altaværingene har all grunn til å være stolte over det store arrangementet og ikke minst den store dugnadsånden som Alta IF fremviser.

 Den populære turneringen avsluttes med finaler i Altahallen - med innløp av lagene, lysshow og musikk. Det har vært opp i 1000 tilskuere undere enkelte av finalene. 

 

 ALTA-turnering1.jpg