Annonse
Samarbeidet med Gjensidige

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

OM OSS-Berit Kvåle-2.jpg

Våre nøkkelspillere

- Det blir aldri nok håndballspillere, vet du. Det sier Berit Kvåle, soneleder for Orkdal.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.


Bildet: Orkanger IFs J40-lag som har spilt sammen i Veteran-NM de siste 10-12 årene. Foran f.v.: Kirsti Lund, Hege Berg, Berit og Linda Blåsmo. Bak f.v.: Grethe Vullum, Inga Løfshus, Hilde Berg, Eli Janne Indergård og Unni Garberg.


Som noen av de andre sonelederne synes Berit Kvåle at det ikke hadde skadet med litt større engasjement rundt omkring i klubbene:

- Jeg hadde gjerne sett at klubbene brukte meg som soneleder mer enn de gjør. Jeg ønsker meg større engasjement, flere ideer og rett og slett økt aktivitet, legge forhold til rette for at stadig flere kan få sjansen til å spille håndball.

Berit som både spiller, er lagleder og sitter i klubbledelse, har andre veldig mye sterkere sider enn å si ”nei”. Da sonelederen i Orkdal trakk seg for et par år siden, var det derfor ikke så rart at spørsmålet om å overta nettopp ble stilt til Berit. Men hvorfor takket hun ja, bortsett altså fra ”nei-vegringen”?

- Det er jo først og fremst for den sterke håndballinteressen og at jeg rett og slett trives i håndballmiljøet. Som soneleder får jeg god innsikt i hvordan klubbene drives til daglig. I sonen vår er det også stort sett godt oppmøte på sonemøtene, hvor vi får utvekslet tanker og ideer. Vi har dessuten opprettet en lukket gruppe på facebook, og det synes jeg er et effektivt kommunikasjons- og kontaktverktøy.

Lærerikt i engasjert miljø

- Jeg ble spurt om å ta på sonelederjobb på et tidspunkt hvor jeg egentlig var på vei ut av håndballen. Etter selv å ha spilt til jeg var 17 år, hatt to jenter som spilte håndball og som jeg var engasjert i og etter fire år som styreleder i klubben min, Malvik, skulle jeg slippe tak i håndballmiljøet, forteller Nina Tranås Hansen, soneleder i Trondheim.
Men så fikk Nina henvendelsen om sonelederjobb, og da følte hun at hun slett ikke ønsket å avslutte håndballengasjementet. Å fortsette i håndballfamilien og ha andre briller enn klubb-brillene på, virket å være en interessant oppgave.

- Som soneleder ønsker jeg å bli brukt av klubbene. Jeg merker at det er mange som ikke helt forstår hva de skal bruke sonelederne til. Derfor er jeg ofte på klubb-besøk sammen med klubbrådgiver Kristian (Valstad) for å fortelle klubblederne at jeg er der som deres bindeledd til regionledelsen og ikke minst bidra til å skape engasjement i klubbene, sier Nina og er veldig fornøyd med hvordan samarbeidet med klubbrådgiver Kristian fungerer og at hun er gitt et litt ekstra ansvar for Klubbhuset og fortelle klubbene hvilket godt hjelpemiddel dette er.

 - På klubb-besøk snakker jeg også gjerne om betydningen av et stort foreldre-engasjement og at dette opprettholdes også etter at håndballbarna er blitt håndballungdom. Det mener jeg er en viktig faktor i arbeidet med å redusere frafallet i ungdomsklassene, sier Nina Tranås Hansen og tilføyer:

- Håndballforbundets fire kjerneord – begeistring, innsatsvilje, respekt og fair play – det er ord som er langt mer enn ord og som også godt kan brukes på andre områder enn håndballens.

 ”Ildsjelene imponerer meg”

 Kristian Valstad, ”førstesekser-spilleren” for trondheimsklubbene er ikke i tvil om hva som er artigst med jobben som klubbrådgiver:

- Det er å komme i kontakt med alle de frivillige rundt omkring i klubbene og oppleve det store engasjementet. Ildsjelene imponerer meg.

For Kristian er det massevis av håndball også utenom jobben i håndballregionen. Han er målvakt i Charlottenlund, fra høsten av i 1.divisjonsspill, og i tillegg er 30-åringen trener for CSKs gutter 14-lag.

- Håndballen har vært en stor del av livet mitt siden jeg var 13-14 år. I jobben som klubbrådgiver er det givende å ha en rolle hvor jeg kan bidra til å påvirke jobbingen rundt omkring i klubbene.

- Hva er den største utfordringen i jobben?

- Å bidra til at trondheimshåndballen klubber blir klubbstyrte hvor det ikke er enkeltpersoner eller enkeltlag som blir det viktigste. Det er viktig å forsterke klubbfølelsen, sier Kristian, som svarer kjapt når jeg spør om en minneverdig opplevelse som klubbrådgiver:

- Det var den dagen da jeg fikk beskjed om at mitt ettårige engasjement var blitt gjort om til fast stilling. Det føltes godt også fordi det var en bekreftelse på at jeg måtte ha gjort en bra jobb i året som midlertidig ansatt.

 FAKTA

NINA TRANÅS HANSEN.jpg

NINA TRANÅS HANSEN
Soneleder Trondheim

Alder:  46 år.
Egen klubb: Malvik
Håndballaktiv i dag:
Ingenting
Antall klubber: 31

 

NYsoneleder BERIT KVÅLE.jpg

BERIT KVÅLE
Soneleder Orkdal

Alder: 43 år.
Egen klubb: Orkanger IF (OIF)
Håndballaktiv i dag:
Spiller selv (fra høsten i 4.div.), lagleder for OIFs 2.div.lag og styremedlem i klubben
Antall klubber: 14.

 Kristian Valstad.jpg

KRISTIAN VALSTAD
Klubbrådgiver for Trondheim

Alder: 30 år.
Egen klubb: Charlottenlund SK.
Håndballaktiv i dag:
1.dvisjonsmålvakt i CSK og trener for CSK G14.
Antall klubber: 31.