Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Geir_Daniel_Larsen_900.jpg

Våre nøkkelspillere

Ukens ”førstesekser-spiller” har 33 landskamper og har spilt som proff i to utland.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bildet: Klubbrådgiver Geir Daniel Larsen i aksjon på Bodø HKs sin håndballskole. (FOTO: Stian Høgland, Avisa Nordland)

 Narvikingen Geir Daniel Larsen har eliteseriespill både fra Bodø HK og Runar på spiller-cv’en som i tillegg inneholder proffopphold i to danske klubber og franske Toulouse. Nå er 43-åringen klubbrådgiver i Region Nord og dermed en del av regionens ”førstesekser”, som daglig leder Svein Olav Øie har kalt klubbrådgiverne.

Men hva er det som har trukket Larsen til jobben?

- Det handler om å få muligheten til å bruke egen håndballerfaring til å hjelpe andre håndballfolk rundt omkring i klubbene. Det opplever jeg som givende. Og så er det ikke alle forunt å få jobbe med det du er mest interessert i og som er hobbyen din.

- Hva er det artigste med jobben?

- Å bidra inn mot spillere og trenere er det som ligger mitt håndballhjerte nærmest og som jeg kan best. Så mener jeg det er veldig viktig å bidra til å skape trygge og gode rammer for barn og unge slik at de synes det er gøy med håndball og får muligheter til å utvikle seg.

- Enn fremst utfordring som klubbrådgiver?

 - Avstandene er opplagt en utfordring, selv om det takket være dagens tekniske hjelpemidler er overkommelig. Men klubbene ønsker oftere besøk, og jeg skulle også gjerne ha vært tettere på enn det det blir anledning til. Mange klubber vil jo ha besøk hver uke. Det lar seg selvsagt ikke gjøre, sier Geir Daniel. Han har 26 klubber i ”stallen”.

I Larsens nærområde, Salten, og litt lenger sør, i Helgeland, finner vi to av regionens 17 soneledere. I Mosjøen har Bård Svendsen nærkontakt med 12 klubber:

- Jeg har ikke selv spilt håndball. Jeg kom inn i håndball som trener for sønnen min, har lest meg opp på trenerjobben og også tatt på som dommer. Som soneleder er det viktigste å få klubbene på Helgeland til å samarbeide om kampaktiviteter, når omberammelser er nødvendig, og om kursvirksomhet.

 Positive klubbledere

- Min opplevelse er at klubblederne strekker seg langt for å få ting gjort. De er grunnleggende positive og nedlegger på timevis med frivillig arbeid. Det synes jeg er givende å oppleve.

- Hva med utfordringene, Bård?

- Avstandene er ganske store og gjør at det blir færre klubb-besøk enn det jeg gjerne skulle ha fått tid til. Nå får jeg god støtte av klubbrådgiver Ola (Tømmerås); det hjelper på, sier Bård Svendsen og forteller om sin personlig kanskje morsomste håndball-opplevelse:

- Det var før jeg tok på jobben som soneleder. Jeg ble tildelt årets begeistringspris på Helgeland, noe jeg satte veldig stor pris på.

 Håndball-pappa

Heller ikke sonelederen i Salten, Torbjørn Trane Jensen, har selv spilt håndball, men han har vært håndball-pappa, med alt det innebærer, for to gutter. Så hvorfor frivilligjobb som soneleder?

- Når du har aktive unger, oppdager du fort at det også er behov for aktive voksne til ulike jobber og funksjoner. Som soneleder å kunne bidra til at klubbene samarbeider godt, er en viktig oppgave.

- Jeg har også ansvar for dommeroppsettet i sonen og har et godt samarbeid med dommerkontaktene i Salten. Et godt dommermiljø er også et viktig moment for oss i håndballen. Selv om dommerne stort sett får gjort jobben sin uten for mye støy, er det viktig at trenerne for eksempel nøyer seg med å dirigere sine egne spillere og så får dommerne dømme kampen. Vi må passe oss slik at ikke dommere gir seg på grunn av dårlige opplevelser – fra tribune og trenerbenk.

- Det artigste med jobben? Det er når jeg kan være til stede på kamparrangement, og det aller artigste av artige opplevelser, det får jeg på minihåndball-turneringer. Der opplever man ren håndballglede.

- Hva med utfordringene?

- Vi har jo store avstander her i nord, men det er stort sett overkommelig. Per i dag er det ikke nok lag til å kunne tilby spill i alle klasser i nærmiljøet. Spillere i Nord-Norge blir tidlig vant til å reise langt for å få spilt kamper. Jeg ser det som en viktig oppgave ikke minst å jobbe for å få flere guttelag på banen, sier Torbjørn Trane Jensen.

 FAKTA

OM OSS - Bård Svendsen.jpeg

BÅRD SVENDSEN
Soneleder for Helgeland
Alder: 48 år.
Egen klubb: Mosjøen HK.
Håndballaktiv i dag:
Dommer og hjelpetrener for J16-lag.
Antall klubber: 12.

 

TORBJØRN TRANE JENSEN_001.jpg

 TORBJØRN TRANE JENSEN
Soneleder for Salten
Alder: 52 år.
Egen klubb: Bodø HK.
Håndballaktiv i dag:
Sitter i ungdomsstyret i BHK.
Antall klubber: 12.

Geir Daniel Larsen.jpg 

GEIR DANIEL LARSEN
Klubbrådgiver for Lofoten, Hålogaland
og Salten
Alder: 43 år.
Egen klubb: Bodø HK.
Håndballaktiv i dag:
Trener BHKs 2001-jenter.
Antall klubber: 26