Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Skjermbilde 2017-04-11 kl. 13.02.01.jpg

Våre nøkkelspillere

Hvem er regionens ”førstesekser”? Vi presenterer de seks og våre 17 soneledere.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

BILDET: Soneleder Linda Godø Kostaris sammen spillere på ett av lagene hun trener, Hareid J10. (Foto: PRIVAT)



Klubbrådgiverne er vår første-sekser har regionens daglige leder, Svein Olav Øie, tidligere uttalt.  Men hvem er egentlig disse seks viktigste ”spillerne” på Region Nord-laget?

Mens førstesekseren er ansatt i regionen har vi også en annen gruppe nøkkelspillere i regionen og som er politisk valgt, sonelederne. Og hvem er de 17 som jobber for håndballens beste fra Finnmark i nord til Hedmark og Sunnmøre i sør?

 I de kommende ukene skal vi presentere disse 12 kvinnene og 11 mennene, fortelle litt hva de selv driver med av håndballaktivitet i tillegg til det de er valgt eller ansatt for å gjøre.

 Vi starter med to soneledere og én klubbrådgiver – alle i Møre og Romsdal; Linda Godø Kostaris, Tor Erling Vik og Bjørn Marius Rørvik.

 - Jeg sa ja til soneleder-jobben fordi det virket spennende og gir meg en mulighet til å se hvordan klubbene i min region arbeider, lære av dem, og også påvirke hvordan håndballen drives i regionen, sier Linda og Tor Erling, den andre sonelederen i Møre og Romsdal, er enig og legger til:

- Å kunne bidra til å gjøre klubbenes hverdag bedre, er viktig for meg. Jeg startet i jobben i fjor høst, og min opplevelse etter mindre enn et år som soneleder, er at det har vært ”tungsomt”. Det skyldes at jeg også har ansvar for dommeroppsett, og det har tatt for mye tid. Jeg føler at det har gått ut over sonelederjobben.

Hva er det morsomste med å være soneleder?

Linda: - Det tror jeg rett og slett må være å få være med på å dele ut begeistringspriser under Håndballforum i september. Å får vise at vi setter pris på alt det gode arbeidet som blir gjort ute i klubbene, er en fantastisk del av soneleder-jobben.

- Dessuten er å det veldig flott å treffe mange klubbarbeidere på sonemøtene og oppleve det store engasjementet for håndballen. På siste sonemøte var 20 av 23 klubber representert.

Tor Erling: - Jeg er enig. Og når jeg møter håndballfolk rundt omkring i klubbene så får jeg også selv mange impulser.

Mye uformell jobbing

Linda har erfart at i tillegg til de fire sonemøtene i løpet av året skjer mye av jobben på vegne av klubbene i sonen gjennom uformelle treff i hallene. Og hva er så utfordringene?

- Det er å bidra til at klubbene samarbeider og ikke blir alt for opptatt av seg selv. Det er en tendens til at det blir bare fokus på egen klubb. Man ser ikke like lett fordelen med å kunne samarbeide, sier Linda Godø Kostaris.

- For meg er det en utfordring å få klubbene mer engasjert. Ikke alle er klar over hva vi soneledere kan – og vil – bidra med. Jeg ønsker meg rett og slett mer kravstore klubber, sier Tor Erling Vik.

 Rutinert  kar i ”førstesekseren”

For å ”sparre” med de to sonelederne og være klubbenes ”støttekontakt”, der har Møre og Romsdal en rutinert kar. Bjørn Marius Rørvik har vært i klubbrådgiver-jobben siden november i 2011. Hvordan havnet han i den jobben?

- Jeg hadde vært i håndballmiljøet en god stund da jeg fikk tilbud om å begynne i regionen. Det ville jeg gjerne. Det ble på en måte å gjøre hobbyen til arbeid.

Klubbrådgivernes arbeidsdag innebærer mye reising:

 - Og mye kveldsarbeid, men det er jeg vant med gjennom egen håndballaktivitet, blant annet som trener for lagene døtrene mine har spilt på. Trenerjobben sluttet jeg forresten med i 2015.

Også for Bjørn Marius er møtene med klubbfolket det som gjør jobben både artig og interessant:

 - Når jeg er ute i klubbene treffer jeg veldig mange som brenner for håndballen – og det gjør jeg jo selv også.

- Hva føler du er den største utfordringen for deg som klubbrådgiver?

- Det er kanskje å finne den riktige mengden påvirkning mot klubbene. Vi må hele tiden tenke på at det aller, aller meste av arbeidet i klubbene skjer på frivillig basis. Det er ikke alt klubbarbeid som oppleves som like spennende, men det må likefullt gjøres, sier Bjørn Marius Rørvik.

 FAKTA

Skjermbilde 2017-04-11 kl. 13.02.20.jpg
Linda Godø Kostaris
Soneleder for Sunnmøre og Hareid
Alder: 39 år
Egen klubb: Hareid IL
Håndballaktiv:
Spiller (5.divisjon), trener og (fersk) dommer
Antall klubber: 23

  

soneleder TOR ERLING VIK.jpg 
 Tor Erling Vik
Soneleder for Nordmøre og Romsdal
Alder: 45 år
Egen klubb: Isfjorden Håndball
Håndballaktiv:
Trener (4.divisjon), sportslig leder, dommer
Antall klubber: 16

  

Bjørn Marius Rørvik.jpg 

 Bjørn Marius Rørvik
Klubbrådgiver for de to sonene i Møre og Romsdal
Alder: 46
Egen klubb: Sportsklubben Rollon
Håndballaktiv:
Dommer og dommerkontakt – tidl. trener for ”døtre-lagene”
Antall klubber: 39