Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Extrastiftelsen.jpg
Eva Skei med sjekken overlevert av Extrastiftelsens Hege Braaten (t.h.) og Hans Christian Lillehagen. (FOTO: Tore Sæther / NHF Region Nord)

Fikk penger til prosjekt

- Prosjekt flere innvandrerjenter i håndballen dreier seg om mye mer enn bare håndball og idrett.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det sier Eva Skei (ansvaret for integrering i NHF) i forbindelse med at prosjektet nylig fikk overlevert en sjekk på 250 000 kroner fra Extrastiftelsen. Stiftelsen deler ut penger av overskuddet fra Extra-spillet til gode tiltak innen frivillighet og helse.

Extrastiftelsen-logo.jpg


- Prosjektet vårt er begge deler. Håndballen er et middel til å hjelpe innvandrerjenter til å bli en del av det norske samfunnet. Blir du integrert i et fritidsmiljø, som håndballens, er det ofte nøkkelen til å bli en del av et sosialt miljø som igjen er bare så viktig i integrering, sier Eva Skei, leder for prosjektet som Norges Håndballforbund har søkt støtte til.

- Vi har også tidligere fått midler fra stiftelsen, og da til rullestol-håndball. Innvandrer-prosjektet blir en del av vårt veletablerte ”fargerik håndball”-prosjekt.

Den kvarte millionen som Extrastiftelsen nå har tildelt, skal brukes på et toårig-prosjekt:

- Ambisjonen er at vi i løpet av neste år skal gjennomføre fra to til fem prosjekt i alle håndballregionene. For oss blir det avgjørende at vi får forankret tiltakene i klubbene og på den måten bidra til kontinuitet.

For at prosjektet skal nå ut og bli vellykket, er det ikke bare jentene som må nåes, og integreres:

- Vi må også ta et ansvar for foresatte og familiene til jentene. Erfaringen tilsier av de unge er ganske lette å få med på slike prosjekt. Da er det langt tyngre å få involvert familiene. Men skal jentene bli en del av et fritidsmiljø, for vår del – spille håndball, er det avgjørende at de får oppbakking og støtte fra sine nære voksne. På den måten får også de voksne sjansen til å bli del av et fritids- og dugnadsmiljø, noe som for veldig mange innvandrere er helt ukjent, sier prosjektleder Eva Skei og legger til:

- Tilhørighet i et fritidsmiljø er sosial trening og læring, og med ballspillaktivitet får dette også en positiv effekt på den fysiske helsen til jentene.