Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

fair play vert 640x360.png

Dommervertinstruks

Det har de siste årene vært fokus på oppførsel i hall, fra trenere, spillere og publikum. I den forbindelse er dommerverten en viktig person.

Dommerverten har ansvaret for å følge opp dommerne som skal dømme. Den skal se til at alle forholder seg til håndballens verdier og vanlig folkeskikk. Et godt arrangement kjennetegnes av gode opplevelser for alle involverte parter - håndball skal være gøy uansett hvilken rolle man innehar.

Generelt kan vi si at dommerverten skal være arrangørens kontaktpunkt for dommerne, ivareta deres behov og ønsker, og om nødvendig være deres støttespiller i alle sammenhenger. Dommerverten skal også bidra til at atmosfæren i hallen blir så positiv som mulig for alle parter.

Rollen som dommervert kan fordels mellom flere personer, og anbefales og bære en gul-vest eller lignende som gjør at vedkommende tilkjennegis.

Dommervertens arbeidsoppgaver

  • Vær synlig i hall, både ved sekretariatområdet og ved publikum.
  • Ønsk dommerne velkommen når de kommer til hallen, og eventuelt henvis de til egen garderobe.
  • Sikre eventuell dommerutvikler et eget dommerrom og en skjermet plass i hallen der samtaler med dommerparet kan gjennomføres.
  • Ha et samarbeid med den øvrige del av arrangørstaben, inkludert tidtaker og sekretær.
  • Sørg for at dommerne får en så positiv opplevelse som mulig. Om det skulle være nødvendig, ta tak dersom spillere, lagledere, tilskuere eller andre som ikke opptrer som ønskelig. Henvis til ”Fair play”.
  • Del gjerne ut kortene med ”Foreldrevettregler” til publikum.
  • Vær tilgjengelig for dommerne dersom de skulle ha spørsmål til arrangør.