Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

LOC-sjefen spent på trekningen

En spent LOC-sjef Per Olav Hopsø er i Erste Bank Campus i Wien: Hvilke lag kommer til Trondheim?

 

Fordi det er trekning av gruppene i EURO2020-sluttspillet:

- En sentral oppgave for oss som arrangør i Trondheim er naturligvis å fylle den nye flotte hallen også på de dagene Håndballgutta ikke spiller. Får vi mange av de store kanonene, gjør det jobben vår lettere, sier EURO-sjefen for den norske delen av EM-sluttspillet i januar.

Siden Hopsø i 2017 sa ja til tilbudet om å lede den lokale EURO-komiteen (LOC), har han fått kjenne på en jobb som er både spennende, utfordrende og arbeidsom.


- Frivilligsamlingen som vi holdt for ca. tre uker siden var et slags vekkelsesmøte med masse engasjerte folk som gleder seg til å medvirke til at EURO2020 blir noe virkelig stort og som skal bidra til å sette spor etter seg i regionen vår, sier LOC-sjefen.

 - Nye Nidarøhallen blir en fantastisk arena, som også vil by på noen utfordringer...

- Helt klart. Et EURO i en splitter ny hall er en uprøvd øvelse. Får vi til å levere det vi ønsker? Det er noe vi tenker på, både vi og staben i Nye Nidarøhallen. Vi er gode på å arrangere festivaler, konserter og utendørs idrett. Men å arrangere et innendørs mesterskap som det vi nå står overfor – både i januar og i desember neste år, det er nybrottsarbeid og stiller helt andre og større krav enn det vi måtte håndtere under EM i 2008.

 - Det er rundt et halvår til første kamp kastes i gang; hva er de fremste arbeidsoppgavene nå?

 - Mye finpuss med fan-sonene for eksempel. Hvordan skape de beste opplevelsene for publikum – med lys, lyd og speaker. Vi er gode på selve kamp-arrangementet, men har en vei å gå når det gjelder showet og det å skape den sinnsykt gode publikumsopplevelsen hvor speakeren, eller speakerne, spiller en sentral rolle. Vi skal ha prøve ut flere kandidater i løpet av høsten. 

- EURO starter 9. januar. Før det er 2. november en sentral dato...

- Stemmer. Det blir den store arrangementstesten vår. Vi hadde håpet å få en landslagsturnering som generalprøve, men det lot seg ikke gjøre. I stedet skal vi ha et dobbeltarrangement med eliteseriekamper med Byåsen og Kolstad. Da blir det kjempeviktig at vi klarer å fylle hallen. Denne lørdagen blir nemlig en veldig viktig test for oss som arrangør, for hallen som arena og for publikum som stemningsskapere.

 Og så var det dette med å fylle hallen, da; 8000 tilskuere også på de dagene Håndballgutta våre ikke spiller...

- Det er klart vi har en jobb å gjøre her også. Men interessen for herrehåndballen er nå en helt annen og langt større enn det den for eksempel var under EM i 2008. Her i Trondheim spilte ikke Norge, og landslaget var et godt stykke unna europatoppen. Nå har vi ett av verdens beste herrelag, en trondhjemmer er en av verdens beste spillere (Sander Sagosen), og landslagstrener Christian (Berge) er også trondhjemsgutt. 

- Du har selv en opplevelse fra sist EM-kamper ble spilt i Trondheim, for 11 år siden...

- Jeg var også da veldig håndballinteressert og oppdaget til min overraskelse at jeg plutselig sto i kassakø på en Rema1000-butikk med Nikola Karabatic foran meg i køen. Ingen gjorde noe nummer ut av det. Jeg var sikkert den eneste som gjenkjente den franske stjernespilleren. Om Karabatic i januar skulle tenke seg å «gå på butikken» i Trondheim,  tviler jeg sterkt på at han får handle uten at det bli bedt om autografer og selfies...

 

FAKTA

PER OLAV HOPSØ
Alder:
33 år
Utdannelse:
Fagbrev i laboratoriefag og har studert samfunnsøkonomi og statsvitenskap ved NTNU.
Sivil jobb:
Leder for hovedutvalget for transport i Trøndelag fylke
EURO2020 – LOC-verv:
Leder for den lokale arrangementskomiteen i Trondheim (LOC)
Tidligere frivillighetsarbeid:
Diverse oppdrag i håndballen.

EURO-mail:
perolav@handballeuro2020.com