Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

"Forbilder handler både om prestasjoner og om måten man er på," sier håndballpresident Kåre Geir Lio. (FOTO: Tore Sæther)
"Forbilder handler både om prestasjoner og om måten man er på," sier håndballpresident Kåre Geir Lio. (FOTO: Tore Sæther)

"Vi trenger forbilder"

I dag har vi kåret 2019s første «Månedens forbilde». Det er en viktig kåring:

 - Ingen tvil. Vi trenger forbilder, noen å se opp til, noen å holde av, sier Kåre Geir Lio. Og håndballpresidenten fortsetter:

- I dagens mediaverden er det viktig at noen er nær oss, er i levende live – noen å se opp til, rett og slett.

Vi i NHF Region Nord har følt på behovet for å trekke frem noen av håndballens hverdagshelter, forbildene. Vi er ikke først og fremst ut etter å heie på «lagets beste spiller», men det kan absolutt hende at også en slik utøver vil stå frem som et månedens forbilde i vår region i løpet av 2019 – dersom vedkommende er et inspirerende forbilde også for den han eller hun er utenfor 20 ganger 40-meteren.

 

De uunnværlige

Vi er først og fremst opptatt av å heie på de uunnværlige støttespillerne som legger ned utrolig mye tid og energi uten å stå på kampkortets lagoppstilling. Vi snakker om supersupporterne, om de som holder klubbhverdagen i gang, om vaffelsteikerne og kveldsmat-arrangørene, «oppmennene» og trenerne som bruker massevis av fritid for at barn og unge – og voksne – skal få drive med noe av det kjekkeste de vet; å spille håndball. 

Vi ønsker å applaudere og å trekke frem folk som ikke har ordet «nei» i sitt vokabular og for hvem ingen oppgave er for stor og ingen for liten, som er - forbilder. Håndballpresidenten sier:

Måten man er på

- Å være et forbilde er ikke bare tuftet på prestasjoner, men måten man er på, når man holder på. Forbilder er gode for andre, er uegennyttige og som gjør noe langt mer enn det som er forventet.

 - Dessuten ligger det noe langsiktig i det å være forbilde. Man holder på over tid og setter en standard for adferd. Håndballen og all annen idrett er stadig mer avhengig av slike frivillige, som er forbilder for alle oss andre. 

- Frivilligheten er én av de viktigste trådene i det vi holder på med. De frivillige er selve renningen i veven, for å si det slik. Derfor er det også viktig å sette lys på disse folkene – som det dere nå gjør i Region Nord ved å kåre Månedens Forbilde i 2019, sier håndballpresident Kåre Geir Lio.

PS!
Én av de nærmeste dagene vil vi offentliggjøre hvem vi har kåret til Månedens Forbilde i januar.