Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sander instruerer i kastteknikk. (FOTO: Tore Sæther)
Sander instruerer i kastteknikk. (FOTO: Tore Sæther)

Slik gjør Sander det

- Camp Sagosen er et resultat av et ønske om å gi noe tilbake til omgivelsene jeg har vokst opp i.

- Ideen har vært å samle spillere, vise og fortelle dem hvordan jeg har jobbet for å bli den håndballspilleren jeg er i dag.

Camp Sagosen ble unnfanget i fjor sommer, forteller Sander Sagosen. Sammen med pappa Erlend og mamma Monica snakket de om hvordan gi noe tilbake til de omgivelsene håndball-eneren Sander har vokst seg stor i. Sagosen’ene landet på treningsleir, en håndballskole – Camp Sagosen.

Fire bla Sagosen som har vært i full sving
med den første Camp Sagosen - Sander,
Ine, Monica og Erlend.
(FOTO: Camp 
Sagosen)

 

- Vi ble fort enige om at vi ville spille på lag med forbundet og ikke gå for et rent privat opplegg. Så kom også REMA 1000 med, og resultatet er blitt et enda mer proft opplegg enn det jeg så for meg kunne bli mulig i første omgang, sier Sander.

I løpet av den tre dager lange samlingen har Sander og resten av camp-staben skrudd sammen et opplegg som viser innholdet i Sanders håndballhverdag da han var på camp-deltagernes alder, det vil si fra 12 til 16 år. Håndballøkter, fysisk trening og teori fikk de hundretalls unge spillerne gå gjennom.

"Team Moa"


"Team Magnus"

Og det har ikke manglet på kvalifisert veiledning og trening: Håndballguttas sjef, Christian Berge, bidro både med teori og praksisøkt. Kolstad-guttenes sjef, Stian Gomo, var også i aksjon, og med hele campen var i tillegg til Sander toppspillerne Magnus Abelvik Rød, Simen Schønningsen, Moa Høgdahl og Hanna Bredal Oftedal. – Det handler om å gi ungdommene kvalifisert påfyll hele tiden, sa Sander. Selv var han både instruktør på gulvet og fullt opptatt med tv- og video-opptak.

 

Tema underarmsskudd - og under er det stegskudd-trening


Første utgave av Camp Sagosen samlet rundt 100 unge spillere med klar overvekt av gutter, som kanskje ikke er så veldig overraskende i denne settingen. 
- Flest gutter er kult, og det gjenspeiler helt klart herrelandslagets suksess de siste par årene, kommenterte Sander.

Christian Berge bidro både med økt på gulvet og med teori.

Interessant var det å registrere at mange hadde reist veldig langt for å delta. På deltagerlisten fant vi to fra Kirkenes og tre fra Alta, og så kom det to jenter fra Danmark. Hva tenker Sander selv om det?

 - Jeg synes det er flott at dette ble ikke bare en lokal greie, men har tiltrukket seg spillere fra store deler av landet og blitt litt internasjonal også da i og med de to danske jentene.


Deltagerne på Camp Sagosen ble delt inn i fire grupper. Ved avslutningen søndag fikk én av spillerne på hver gruppe en landslagsdrakt, mens spilleren som ble kåret til MVP (most valuable player) fikk i tillegg en Paris St. Germain-drakt og to billetter til en landskamp. På bildet ser vi foran fra venstre "All Star-laget"; Linus Mork-Johansen, Martin Sydnes, Julie Eriksson og Ingrid Ibsen. Lengst til høyre, Martin Wang, MVP.
Bak f.v. instruktørene: Simen Schønningsen, Moa Høgdahl, Magnus Abelvik Rød, Hanna Bredal Oftedal og Sander Sagosen. (FOTO: Camp Sagosen)

- Ser du for deg at Camp Sagosen blir en årviss greie?

- Foreløpig konstaterer jeg at alt ser ut til å gå på skinner, og instruktørene er bare en drøm. Når nå alt er over, får vi sette oss ned og gjøre en grundig evaluering, så får vi se på hva det blir til i fortsettelsen.

Og hva med kvaliteten på deltagerne. Så Sander noen typer som stakk seg frem...?

- Jeg går jo ut fra at alle som har vært med på Camp Sagosen kom for å lære. Jeg synes at det var bra nivå på mye av det jeg så og tror sikkert at det er noen av camp-deltagerne som kan bli kjempegode. Og så håper jeg at ungdommene har hatt interessante dager, har knyttet nye bekjentskap og fått et lite innblikk i hva det koster å blir skikkelig god, sier Sander Sagosen.