Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Lekne og lærevillige

Slik omtales guttene på Aasgutens G11-lag, som har mye moro med håndballen.

Det svekker ikke håndballinteressen at guttene må reise til nabokommunen Frosta for å få trene i hall. Men det blir det snart også slutt på. For i februar neste år da skal tettstedet Åsen få sin egen hall!

De ivrige håndballguttene på 11-årslaget (født i 2006/2007) er en del av IL Aasguten som er et fleridrettslag med både fotball, ski og friidrett på programmet – i tillegg til håndball. Nå opplever man i klubben mye håndballpositivt; økende rekruttering, et aktivt og engasjert styre og trenere, ivrige foreldre og supportere. Guro Vedul Tronstad, Anne Berit Haabeth og Magne Vedul-Moen utgjør G11-gjengens trenerteam, mens Mette Julie Hermstad tar hånd om oppmannsoppgavene.

G11-gjengen møtes til trening to ganger i uken. Én dag med halltrening, i Frostahallen, og ei økt i skolens gymsal. Da er det basisøvelser og skadeforebygging som fyller økta. . Basisøkten i gymsalen gjennomfører G11-guttene for øvrig sammen med J11-spillerne. Her er det et langsiktig forebyggende mål med tanke på at de fleste er like før vekstspurt og driver med kontaktidrett.

Når guttene får trent i hall, deler de hallflaten med spillerne på klubbens J10 og J11-lag. Da har gutter og jenter oppvarming sammen, for etterpå å dele hallflaten i tre og har hver sin del. Klubbens spillere kjører sammen til og fra treningen i Frosta. Et sosialt samlende tiltak som blir ytterligere forsterket av at bilturen fra Åsen til Frosta er mobilfri sone. Spillerne får rett og slett tid til å prate skikkelig med hverandre.

Én gang i måneden etter trening og dusjing er gjennomført, er det felles kveldsmat for G11-gjengen, sammen med de to andre lagene.

Gutter 11 hadde serieavslutning før påske. Etter siste kampen ble det uttrykt av flere av spillerne at de syntes det var synd at sesongen var over. Heldigvis kommer det en cup siste helg i april, i Steinkjer, hvor gutta gleder seg til både spilletid, overnatting og sosialt samvær.

I tillegg gleder vi oss stort til å få besøk av herrelandslagets Gøran Johannessen: Én av G11-guttene, Martin Haabeth, ble like før jul trukket ut som én av 16 heldige som har fått oppgaven å være minihåndballgutt til hver sin landslagsspiller. Martin har altså fått Gøran Johannessen.

På hjemmesiden sin har støttegruppen rundt laget også lagt ut referat fra guttenes kamper. Her er et eksempel, fra kampen mot Namdalseid som ble spilt i desember;

"IL AASGUTEN - NAMDALSEID, 09.12.2017

(...)

Kampen startet med godt trykk fra IL Aasguten og guttene ledet tidlig med ett mål. Angrepet har utviklet seg mye de siste kampene og guttene er flinke til å komme i fart når de tar i mot ballen. Fortsatt faller de tilbake til «gamle synder» og står dønn stille når de mottar ballen, men dette skjer som oftest når de begynner å bli litt slitne.

Spesielt Thomas hadde en stor kamp ute på kanten, og fant et smutthull under føttene til keeperen til Namdalseid. Grunnen til at han også fikk så mange gode sjanser var godt pådrag fra medspillerne som spilte han opp. Veldig bra!

Ellers var David tilbake igjen og spilte sin første kamp på lenge. Han gjorde en finfin jobb. Også Andreas var tilbake etter skaden sin, men ble holdt på benken mesteparten av kampen av trener Guro for å skåne hånda. Håkon fikk også noe begrenset spilletid pga. en vond fot. Vi håper at juleferien gjør godt og at alle er friske og raske igjen til neste kamp.

Mot slutten bølget spillet fram og tilbake og Namdalseid ledet stort sett med ett mål hele siste halvdel av andre omgang. I siste spilleminutt fikk Martin presset et skudd forbi keeperen til Namdalseid og sikret uavgjort 14-14.

Alt i alt var dette en spennende kamp å følge fra sidelinja, og det var et rettferdig resultat (selv om det selvsagt hadde vært artig og fått et siste mål).

Kampens øyeblikk: Thomas kom rett fra innbytterbenken og snappet en ball som var på vei ut over sidelinja etter at Martin hadde mistet en pasning. Ikke nok med at han snappet ballen, men han fortsatt like godt med å score mål! Det var dagens innhopp.

Kampens øyeblikk 2: Kristian fikk en kontringspasning etter at David hadde snappet ballen fra motstanderen. Namdalseid var flinke til å løpe hjem i forsvar, og hindret Kristian fra å skyte på mål. I stedet sentret han tilbake til David som kom i full fart i midten, og David scoret sikkert! Skikkelig lagarbeid!"

Tekst og bilder:
Aasgutten G11

Lagbilde:

Foran fra venstre: Martin Haabeth, Thomas Berg, Kristian Moontika. Melhus, Børge Vedul Tronstad, Frederik Magnus Høiseth.
Bak fra venstre: Andreas Opheim Buberg, David Juberg Rønning, Adrian Berg, John Ulrik Hagen, Marius Ferstad Furan.
Ikke til stede: Håkon Selven og Jan Ove Solheim Benjaminsen.

 

Samlet for å se herrelandslagets EM-kamp:

Bakerste rekke: Jan Ove, Kristian, Thomas, Martin, Frederik
Fremste rekke: Børge, Håkon, Andreas, Adrian, John Ulrik.
Ikke til stede: Kristian og David.

Aasguttens minihåndballgutt:
Her står minihandballgutten Martin Haabeth i front. Gøran Johannessen er landslagsspilleren som kommer til G11-trening.

Bilder fra treninger: