Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

B&Y ILs jenter 16-lag er klar for langtur. Bak fra v: Stig Berntzen (Trener), Lara Selo, Tuva H. Kristensen, Frida S. Frøysa, Emma Røed, Johanne Tetmo, Thea R. Roghell, Sigrid M. Olsen, Helene Hansen og Monica H. Kristensen (Trener). Foran fra v: Tina K. Olsen, Pernille Hagh, Annie Pettersen, Simone T. Kralicek, Vårild R. Lamo og Mari K. Berntzen. Hilde Amundsen var ikke til stede da bildet ble tatt.  FOTO: Elias R. Lamo
B&Y ILs jenter 16-lag er klar for langtur. Bak fra v: Stig Berntzen (Trener), Lara Selo, Tuva H. Kristensen, Frida S. Frøysa, Emma Røed, Johanne Tetmo, Thea R. Roghell, Sigrid M. Olsen, Helene Hansen og Monica H. Kristensen (Trener). Foran fra v: Tina K. Olsen, Pernille Hagh, Annie Pettersen, Simone T. Kralicek, Vårild R. Lamo og Mari K. Berntzen. Hilde Amundsen var ikke til stede da bildet ble tatt. FOTO: Elias R. Lamo

28 timer i buss

Jentene i Bossmo&Yttern J16 må sitte over ett døgn i buss for å delta i sluttspill.

Jentene på Bossmo & Ytterns J16-lag kvalifiserte seg for sluttspillet etter en fin sesong i Trønder-Energi-serien. Men å dra på sluttspill er ingen spøk for jentene på Helgeland: De må tilbringe 28 timer i buss for å nå sluttspill-arenaene i Ålesund, de må ta fri fra skolen, og det hele koster ikke så rent lite.

Trond Isaksen i Rana Blad har laget en artikkel om jentene etter at B&Y-jentene spilte sin siste seriekamp og slo Mosjøen IL med store sifre.

B&Y-jentene imponerte de frammøtte med klassespill både i forsvar og i angrep, og da dommerne blåste av kampen sto det hele 33–7 på resultattavla.

– Vi ønsket å avslutte sesongen med stil og vise de frammøtte hva vi kan. Det synes jeg vi lyktes med, sier Tuva Haugane Kristensen, som noterte seg for hele ti nettkjenninger.

Etter en imponerende sesong, der det kun er blitt to tap, har laget kvalifisert seg til regionalt sluttspill ved å bli nummer to i avdelingen. Dette er en stor prestasjon med tanke på at laget kun består av førsteårs J16-spillere, og de har kun tapt mot et sammensatt lag fra Sandnessjøen IL.

Jentene fra B&Y IL har kvalifisert seg til sluttspill i håndballregion Nord to ganger tidligere, og gleden var stor da det i siste serierunde ble klart at de hadde kvalifisert seg for tredje gang på rad.

Viktig utviklingsarena

– Dette er en viktig utviklingsarena for jentene. Det handler ikke bare om å vinne, men å få møte ny og sterk motstand. Skal spillerne bli bedre, må de ha noe å trene mot. Det er en perfekt arena i så måte, framholder Stig K. Berntzen, trener for laget sammen med Monica H. Kristensen.

Det er bare ett skår i gleden. Årets sluttspill arrangeres i Ålesund. Det gjør det utfordrende for lag fra denne delen av regionen både i forhold til tidsbruk og økonomi.

– Bare å leie buss koster omlag 60 000 kroner. I tillegg kommer overnatting og påmeldingsavgift. Foreldre som reiser med må ta fri fra jobb. Spillerne må også ha fri fra skolen. Det er 80 mil og 14 timer å kjøre hver vei, og det blir to overnattinger. Vi må legge opp reisen så skånsomt som mulig. Det er viktig å ha spillere som ikke er utslitte når de skal prestere på håndballbanen, sier Berntzen.

Jentene har samlet inn en god del penger selv, ikke minst via lotteri. B&Y IL betaler også en del av utgiftene.

– Vi har flere gode støttespillere, men vi må regne med en egenandel på spillerne, sier Berntzen.

Én i klubben som har solgt Helgelandskalenderen, gir blant annet overskuddet fra salget til reisen. Det alene er 10 000 kroner.

– Det setter vi veldig stor pris på, sier Berntzen, som har tro på at de skal klare å få inn de pengene som mangler.

Roser foreldregruppa

– Foreldregruppa til laget er i det hele tatt helt fantastisk og stiller opp for både lag og klubb gjennom dugnad, kjøring og ikke minst støtte fra tribunen på både hjemme- og bortekamper. Sammen med spillere, foresatte og andre støttespillere er vi sikre på at vi skal klare å komme oss til årets sluttspill. Vi har ennå litt tid på oss, sier lagets trenere, Monica H. Kristensen og Stig K. Berntzen.