Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2024 Fair_play_vert.jpg

Fair play-vert

Hensikten med Fair Play-verter i hallene våre, er at håndballkamper i alle klasser skal foregå i trygge rammer der mestringsglede og Fair Play står i fokus. Den gule Fair Play-vesten skal minne alle aktører på hvilke verdier vi står for i norsk håndball. Dommere, spillere, trenere og foreldre skal sammen bidra til gode opplevelser i hallen - med begeistring, respekt, innsatsvilje og fair play!

ROLLEBESKRIVELSE/OPPGAVER

Før kamp:

  • Samle dommere og trenere (og eventuelt en spiller fra hvert lag) til en kort prat på banen rett før kampstart, for å ønske velkommen til kamp og oppfordre til god stemning og Fair Play.
  • Minne sekretariatet om at lydfil med Fair Play-budskap avspilles før kamp eller at speaker leser opp «Fair Play-tekst».

Under kamp:

  • Være godt synlig i hall og på tribuneområde.
  • Minne publikum på at det ikke er lov å filme, fotografere og dele innhold av barn under 18 år uten samtykke fra foresatt og utøver.
  • Dersom noen ikke opptrer som ønskelig blant publikum, gi beskjed til vedkommende og henvise til "Fair Play" og Håndballforelderen i Håndballfamilien. Ha ekstra oppmerksomhet på uønsket adferd mot dommere, også i pausen.

Etter kamp:

  • Være synlig på banen og vær ekstra oppmerksom på eventuell uønsket adferd mot dommere.
  • Dersom det oppstår uønskede hendelser (eksempelvis rasistiske utsagn, sjikane, respektløs kommunikasjon på eller utenfor banen) som ikke er forenlig med Fair Play – meld fra til klubben/klubbstyret og be de ta saken videre med regionen dersom det er nødvendig.

Last ned Fair Play lydfil som kan spille av:

"Kjære alle håndballvenner!
Håndball skal være gøy, og er en idrett for alle.
Derfor er vi opptatt av Fair Play. Vi ber dere støtte laget deres på en fair og sporty måte, og vise en positiv holdning ovenfor alle deltakere, dommere og de andre i publikum. 
Ha en fantastisk dag i hallen!"