Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Webinarer

Webinarene og foredragene på denne siden er for alle som øker å øke sin kunnskap og innsikt i håndballen. Hovedvekten er for de som trener barn og unge i breddehåndballen.

Her finner du informasjon om webinarer i norsk håndball. Norges Håndballforbund vil sammen med regionene, arrangere en rekke digitale møteplasser i ukene frem mot sommeren. Målsettingen er å bidra med økt kunnskap, inspirasjon og motivasjon.

Det er ingen påmelding til webinarene. Bare finn et webinar du vil delta på, følg linken og bli med!

Merk at det kan være begrensning på antall deltakere. Hvis du får beskjed om at det er fullt, vil du finne dette webinaret nederst på denne siden neste virkedag. Da vil det være tilgjengelig i en uke.

Har du spørsmål om webinarer? Send en e-post til Jan-Ivar Lorentzen@handball.no. 

Antidoping Norge holder også en rekke interessante webinarer for trenere.

Se Antidopings seminarer

Kommende webinarer

Videoanalyse i trening og kamp

3. juni 2020 kl. 18.00 - 19.30

Målgruppe: Trenere

Webinar med Espen F. Olaussen, Storhamar Håndball, Wang Hamar og spillerutvikler i NHF Region Innlandet.

Espen har lang fartstid håndballen på ulike nivåer. Han har opparbeidet seg god erfaring over mange år som håndballtrener med bruk av video i trening og kamp. I webinaret gir han deg tips og muligheter for hvordan du kan utnytte digitale verktøy bedre i din egen trenergjerning.

Bli med i Microsoft Teams-møte

8. juni 2929 kl . 19.00 - 21.00

Målgruppe: Trenere fra mini – seniornivå

Webinar med Katrine Thoresen

Kurset holdes av Katrine Thoresen, som er utdannet og jobber som mental trener. Hun har skrevet mastergrad basert på samme tema i arbeidslivet. Forskningen er basert på forskjellige typer tankesett. Trenere kan lære å hjelpe sine spillere inn i tankesett som vil øke innsatsen og prestasjonsnivået hos spillerne. En nøkkel er at innsats er viktigere enn talent. 

Max 250 deltakere.

Husk å slå av kamera og mute mikrofon ved pålogging – spørsmål stilles i «chat-en»

Foredraget holdes på Teams, bli med her.

Håndball og skader: Hvordan «preppe» seg for kamp etter korona?

9. juni 2020 kl. 18.00

Målgruppe: Håndballtrenere, unge og voksne spillere

Webinar med spesialist i Idrettsfysioterapi Maria Øgreid Leitao som til daglig jobber på Stavanger Idrettsklinikk der hun er medeier. De siste ni årene har hun blant annet  jobbet som fysioterapeut for Håndballgutta, nå har hun ansvaret for rekruttlandslaget.

Korona betyr mindre og annerledes treningsbelastning for håndballspillere! Dette øker sjansen for skader når en skal tilbake for fullt på banen. Hva kan man gjøre for å holde skulderen sterk og kroppen klar for kamp igjen?

Maria vil også kunne svare på spørsmål angående skader og forebygging fra chat eller tilsendt på mail før webinaret. Send en e-post til maria@stavangeridrettsklinikk.no.

Bli med på webinaret på Teams

Dagen etter avholdt webinar publiseres det på denne siden og blir liggende i en uke.

Avholdte webinarer

Forsvarsspill – en ferdighet

20. mai 2020 kl. 18.00

Målgruppe: Senior- og ungdomstrenere

Webinar med Daniel Birkelund

At forsvarsspill er 80 prosent innsats og 20 prosent taktikk har man hørt mange ganger, men Daniel Birkelund er ikke enig i akkurat det.

- Forsvarsspill er en ferdighet, på lik linje med å kunne sette en finte, skyte eller sende en pasning, sier Birkelund.

Daniel har mange års erfaring fra topphåndballen på både dame- og herresiden, og han har trent en rekke yngrelandslag for Norge. I dette webinaret setter han søkelyset på hvordan individuelle forsvarsferdigheter kan trenes i kollektivet.

Den støttende treneren

25. mai 2020 kl. 18.00 - 20.00

Målgruppe: Trenere

Webinar med Hedda Berntsen

Hedda Berntsen er en tidligere idrettsutøver med internasjonale medaljer i OL og VM i tre idrettsgrener; alpint, skicross og telemark. Hun er lidenskapelig opptatt av motivasjon og hvordan man skaper gode motivasjonsmiljø. I 2010 fikk hunEgebergs ærespris.

- Erfaringer fra min aktive karriere og senere gjennom utdanningen, gjorde at jeg ble inspirert til å formidle kunnskap til det utøvende feltet om betydningen av samhandlingskompetanse for utøveres motivasjon, trivsel og utvikling. Det overordnede målet med doktorgradsprosjektet mitt har vært å vise hvordan vi kan øke trenerens kunnskap for å bedre idrettsutøveres opplevelser i idretten, forteller Hedda Berntsen om foredraget.