Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Dommerutvikler 2

Hovedmål

Deltakerne skal utdannes til dommerutvikler i aldersbestemte klasser og lavere senior klasser gjennom tilførte kunnskaper i bruk av regler, arbeidsfordeling, teknikker for gode samtaler i utviklingsperspektiv og kommunikasjon med dommere. ​ 

Som dommerutvikler skal du bidra til å skape trygghet og rammer for utvikling hos den enkelte dommer. Igjennom gode utviklings-/prestasjonssamtaler og relasjonsbygging som skal inspirere til videre utvikling gjennom økt kunnskap og forståelse for spillet.

Kurset inneholder Ren utøver. ​ 

Kurset er verdibasert og bygger på NHFs verdiprogram og Fair Play. ​ 

Følgende hovedemner

Forberedelsesmøte før kursets e-læring kan åpnes.

  • Modul 1: E-læring
  • Modul 2: Teori og praksis med instruktør innen Faser, spilleregler og arbeidsfordeling
  • Modul 3: E-læring
  • Modul 4: Teori og praksis med instruktør innen prestasjonsskjema og utviklingssamtale

Hovedmål

Deltakerne skal utdannes til dommerutvikler i aldersbestemte klasser og lavere senior klasser gjennom tilførte kunnskaper i bruk av regler, arbeidsfordeling, teknikker for gode samtaler i utviklingsperspektiv og kommunikasjon med dommere.

Som dommerutvikler skal du bidra til å skape trygghet og rammer for utvikling hos den enkelte dommer. Igjennom gode utviklings-/prestasjonssamtaler og relasjonsbygging som skal inspirere til videre utvikling gjennom økt kunnskap og forståelse for spillet.

Kurset er verdibasert og bygger på NHFs verdiprogram og Fair Play. 

Fokusområder

Teoretisk e-opplæring, hjemmeoppgaver, teori og praksis med instruktør.  

Minimumsvarighet

20 timer opplæring, fordelt mellom 4 timer teoretisk e-læring og 8 timer praktisk undervisning med instruktør og 8 timer praksis med instruktør/dommerutvikler. Der modul 2 og 4 er teoretisk med gjennomgang i undervisningsrom og praksis med dommerutvikler.

Praksiskrav

Dommerutvikler 2 skal gjennomføres med minimum 480 minutter praksis underveis i utdanningen med lærer. For å få godkjent NHFs regler for dokumentasjon og evaluering gjelder.  

Målgruppe

Nåværende og tidligere aktive dommere, spillere eller trenere fra og med 18 årsalderen som ønsker å utvikle dommere fra og med klassen J/G15 år.
Må ha gjennomført Dommerutvikler 1.

Deltakere

8-16 deltakere.  

Opptakskrav

Dommerutvikler 1

Vurdering

Deltakerne skal ha oppnådd de kompetansekrav som stilles. Vurderingsform: Fullført/Ikke fullført.  

Autorisasjon som Dommerutvikler 2

Autorisasjonen gis av NHF og er basert på et utdanningsløp (ikke på funksjonsnivå) når en Dommerutvikler 2 har: Gjennomført kursets moduler på e-læring og undervisning med instruktør.

Kursbevis

Etter endt kurs får kursdeltaker et kompetansebevis i sin idretts CV på Min Idrett. Kompetansebeviset skal inneholde kurstittel, timetall, emner, tid og sted. NHF har ansvar for dette.  

Kursmateriell

NHF har ansvaret for alt kursmateriell.  

Etterutdanning (EU)

NHF har ansvar for EU.  

Instruktør

NHF har ansvaret for alle instruktører. For å være instruktør på Dommerutvikler 2 må personen ha idrettsfaglig høyskoleutdanning, NHF instruktørutdanning eller annen relevant kompetanse.  

Kursarrangør

NHF er ansvarlig for kurs og gjennomføring.  

Organisering

NHF har ansvar for organisering av kurs.  

Økonomi

NHF bestemmer kursavgiften.