Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Samhold.jpg
Foto: NHF Region Innlandet

Ungdomsinnflytelse

La utøverne selv få ta del i utformingen av aktiviteten.

I de fleste undersøkelser som omhandler ungdomsidrett kommer det tydelig frem at påvirkning og medbestemmelse over egen idrettsaktivitet er avgjørende for hvilket forhold man har til idretten.

Vi oppfordrer alle klubber og lag til å jobbe aktivt for å ha en høy grad av innflytelse av de som faktisk utøver aktiviteten.

Noen gode råd til klubb, trener og lag;

 • Legge til rette for at ungdom kan delta i flere idretter så lenge de vil.
  Deltakelse i annen idrettsaktivitet skal aksepteres og skal ikke føre til negative konsekvenser for utøveren.
 • La ungdomsutøvere være med på å planlegge gjennomføringen av egen håndballaktivitet og sette sine egne sportslige mål.
  Jobb for å skape involvering og medbestemmelse over treningshverdagen. Som lede og trener er det viktig å ha en god dialog for å oppnå kjennskap til spillergruppa og deres ambisjoner.

 • Klubber og trenere involverer ungdomsutøverne i planleggingen av hvilke serier de skal melde seg på, basert på ambisjoner og forutsetninger.
  Hver klubb og hvert lag bør arbeide aktivt for at alle får være en del av spillergruppa, uavhengig av ønske om aktivitetsnivå.

 • Som klubb må man legge til rette for at ungdommen er del av et sosialt tilbud fritt for rus og mobbing, hvor det legges til rette for at de skal kunne trives og
  utvikle vennskap