Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Trening med mening

Kampen

Går vi fra venstre mot høyre i modellen, tar vi utgangspunkt i kampen. Kampen er helheten, det er den vi trener mot.

Kampsituasjon

Kampsituasjon er et utsnitt av kampen, der kampforløpet og stillingen er tatt bort. Derimot gjelder kampreglement og spilleregler.

Spillesituasjon

Ved å ta vekk noen spilleregler kan vi lage spillesituasjon med spill og motspill.  Vi kan regulere motstand og variere betingelsene ut fra situasjonen, og hva vi ønsker å ha fokus på.

Teknikksituasjon

I en spillesituasjon vil vi se at det anvendes flere teknikker.  I teknikksituasjon tilegner og utvikler spilleren teknikken uten motspill

Basisferdigheter

Forutsetningen for utførelse av en teknikk kan være grunnleggende bevegelser, et fysisk nivå eller mentale ferdigheter. I håndball har vi definert disse forutsetningene som basisferdigheter. Basisferdigheter tar utgangspunkt i den enkelte spillers forutsetning for aktivitetene i teknikk-, spill- og kampsituasjon og for selve kampen - på både fysisk og mentalt plan.

Til slutt

Vi kan også bevege oss fra høyre mot venstre i teleskopet når vi skal se på håndballspillet og håndballtreningen. Som modellen illustrerer, bygger vi lagvis når vi går den innvendige veien. Ut fra den enkelte spillers forutsetninger utvikles teknikker. Teknikkene på sin side, er en ressurs i spillesituasjonen med spill og motspill. Og bygger vi videre, vil disse igjen kunne bli kamplike situasjoner og en del av kampforberedelsene.

Lykke til med håndballtreninga!