Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240403 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Forsvarsteknikker

På disse sidene vil du finne videoklipp som viser teknikkene utført i kamp og mange videoer av øvelser du kan bruke i treningen for å utvikle den aktuelle teknikken. I tillegg kan du laste ned riss av øvelser her: 

Øvelser av forsvarsteknikker (PDF)

Forflytningsteknikken består av kjappe akselerasjoner, brå stopp, tverrvendinger, raske retningsendringer osv. Spilleren bør beherske sidelengs forflytning, ben til ben, kryssbenforflytning, baklengs forflytning osv.

Spilleren bør beherske forflytninger når armene beveger seg uavhengig av fotrytme / fottempo. Forflytningsteknikken er et viktig grunnlag til vellykket læring av mange tekniske elementer.

Se eksempler fra kamp

Se øvelser

Vi har delt ballorientert inn i en offensiv og en defensiv tankegang, snapping og blokkering. To helt forskjellige teknikker, men for å lykkes med begge teknikkene er vi avhengige av at spilleren er orientert om ballen.

Se eksempler fra kamp:

Se øvelser

EksDuellspill starter ofte med en bevegelse ut mot angrepsspiller med tanke på å forhindre gjennombrudd, gode pasningsavleveringer, mottak, skudd osv.
Kontakt i duellspill (støting/takling) brukes mot angrepsspillere med og uten ball som bringer en virkelig måltrussel.
Forsvarspiller som duellerer må ha en god gulvkontakt og angripe angrepsspilleren i rett tid. Timing er veldig avgjørende for en vellykket aksjon.

Se eksempler fra kamp

Se øvelser