Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

160508-Bring-015.jpg
Foto: Svein Andre Svendsen / NHF

Norsk håndball og MyGame

NHF samarbeider med TV 2 og MyGame om sendinger/streaming fra topp- og breddehåndball.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Som mange har fått med seg har vi i Norges Håndballforbund (NHF) – og alle de største hallidrettene i Norge – inngått samarbeid med TV 2 og MyGame om å sende både topp- og breddeidrett på deres plattformer.

Høsten 2021 vil de aller første klubbene bli tilbudt MyGame-installasjoner, og dermed kunne teste løsningen.

MyGame er et samarbeidsprosjekt mellom idretten, TV 2 og norske gründere om å gjøre breddeidretten tilgjengelig for alle. Ved hjelp av automatiserte kamera og intelligent teknologi skal MyGame produsere og strømme breddekamper fra hele Norge. Foreldre, familie, venner og fans vil kunne følge sine favorittspillere og lag gjennom en egen app og et MyGame-abonnement.

Dette er et spennende prosjekt som er helt unikt i verden akkurat nå, og vi tror at dette vil øke interessen for breddeidrett og håndball over hele landet.

Det er MyGame som tar investeringene i kamerautstyr som kreves for klubber som ønsker en slik løsning. Klubber trenger kun å stille med tillatelse fra halleier, strøm, internettilkobling og tilgang til hallen kamper spilles i for at det skal kunne installeres kamera. Inntektene fra abonnementsalg deles med idrettsklubbene, ved at en klubb vil få 20 prosent av inntektene fra abonnentene som har oppgitt klubben som sin «favorittklubb».

MyGame skaffer med dette en ny inntektskilde for klubbene, som vil sikre bedre økonomi lokalt. Håpet er at vi skal øke synligheten og engasjementet for idretten, samtidig som spillere, trenere og dommere får nye verktøy for å utvikle spillet og forbedre prestasjonene på banen. 

Det er svært viktig for alle i samarbeidet å ivareta den enkeltes personvern, og vi er sammen med Norges Idrettsforbund (NIF), TV 2 og MyGame i kontinuerlig dialog med Datatilsynet for å sikre dette.

Strømmeløsningen og underliggende systemer er i skrivende stund under utvikling, og skal integreres mot blant annet TurneringsAdmin og NIFs databaser for å gjøre systemet mest mulig automatisert. Strømmeløsningen vil baseres på TV 2 Play-løsningen, og kampene vil være tilgjengelig på MyGames egen app og via TV 2 Play.

Utviklingen vil pågå utover høsten, og de første testene av systemet vil skje i november 2021. MyGame skal installere kamera for rundt 30 klubber i løpet av de neste månedene for å utføre testene. Deretter vil MyGame stegvis installere kameraer med et mål om å dekke alle klubber med interesse for løsningen innen to år.

Vi opplever stor interesse rundt prosjektet, og sammen med MyGame ønsker vi å sørge for at våre klubber som har ønske og behov for å prioriteres i køen, får mulighet til det.

Derfor ønsker MyGame å invitere klubber som ønsker å prioriteres i installasjonskøen om å registrere seg via denne siden.

En viktig forutsetning for installasjon er at halleier har godkjent at det skal installeres smarte kameraer i hallen. Vi oppfordrer klubber som er interesserte til å etablere gode forhold med kommuner og halleiere, og til å åpne dialog rundt godkjennelse. Klubber som ikke har faste hjemmearenaer, er selvfølgelig også velkommen til å melde sin interesse. Vi oppfordrer de klubbene det gjelder til å kommunisere behovet for en viss forutsigbarhet rundt hjemmearena til idrettsråd og kommuner som fordeler halltider.  

Vi vil, sammen med MyGame, komme med informasjon underveis for å holde klubbene oppdatert på fremdriften på prosjektet. Det vil både bli sendt ut infoskriv, og kommunisert via nettsider.

For mer informasjon henviser vi til nettsidene til MyGame, som skal oppdateres utover høsten 2021 med blant annet relevant informasjon til klubber og en «spørsmål og svar»-side for ofte stilte spørsmål.

Ved spørsmål utover dette, kan dere kontakte kontakt@mygame.no.