Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Svein Andre Svendsen
Foto: Svein Andre Svendsen

Vil til OL i Rio

I 2013 ble Caroline Lysberg fra Namsos trafikkskadet. Nå kjemper hun for OL i Rio.

Håndball har alltid vært viktig for Caroline Lysberg fra Namsos. I 2013 ble hun utsatt for en bilulykke, og kjemper nå for å komme tilbake på håndballbanen. Håndballens venner og Gjensidige vil hjelpe henne på veien.

På bildet er fra venstre: Stian Grøstad sponsorsjef i Gjensidige, Caroline Lysberg, pappa Jan Ove Lysberg og leder i Håndballens Venner, Sigvard Magelssen.
Foto: Svein André Svendsen

Historien bak
Caroline er 24 år. 8. desember 2013 var hun passasjer i en bil som kjørte utfor kaien i Steinkjer. Hun ble liggende innestengt i bilen i femti minutter og var livløs dadykkerne henter henne opp fra vannet. Redningshelikopteret tok henne til St. Olavs Hospital i Trondheim hvor hun ble liggende i koma frem til januar 2014. Caroline våknet med massive lammelser i hele kroppen. Hun var blind på begge øynene og taleevnen var svekket. Så startet kampen tilbake til livet.

Tilbake til håndballbanen
Ett av målene Caroline har satt seg, er at hun skal tilbake på håndballbanen, som aktiv utøver. En stor opptur var at synet på begge øyne kom tilbake i påsken i fjor. Det har også vært nedturer, men Caroline har vært ivrig i treningsarbeidet etter ulykken. Håndballens Venner sin aksjon for å få henne med til OL i Rio, har vært til stor motivasjon og glede i treningen. I dag går hun ved hjelp av "prekestol", men målet er å kunne gå for egen maskin. Håndballens Venner og Gjensidige håper at Caroline når sine mål og ønsker å bidra på veien.
- Håndballens Venner ønsker med jevne mellomrom å støtte enkeltpersoner eller grupper som fortjener det. Caroline er absolutt en slik person, og vi ønsker å starte en innsamlingsaksjon slik at hun og en medhjelper skal få reise sammen med Håndballens Venner til OL i Rio 2016, sier Sigvard Magelssen, daglig leder i Håndballens Venner.

- I snart 200 år har Gjensidige sikret liv, helse og verdier for kundene våre. Historien til Caroline rørte oss veldig, og som Caroline og Håndballens Venner har vi et sterkt engasjement innen håndballen. Som stolt sponsor av Norges Håndballforbund gjennom 24 år, og samarbeidspartner av Håndballens Venner, var det helt naturlig for oss å bidra til at Caroline når sine mål, sier sponsorsjef i Gjensidige, Stian Grøstad.

Vil du være med å støtte «Caroline til OL i Rio?
Håndballens Venner, Gjensidige og Norges Håndballforbund har alle bidratt med 10.000 kr hver. Hvis du vil bidra til aksjonen, kan du sende penger til:

Kontonummer: 1080.34.98402

Innbetaling til: Håndballens Venner, Svinndalsveien 27, 1593 Svinndal

Alle bidrag er velkomne.