Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kamilla Sundmoen, Storhamar. Foto: Atelier Klingwall
Kamilla Sundmoen, Storhamar. Foto: Atelier Klingwall
Foto: Atelier Klingwall, Hamar

Storhamar-opprykk

Storhamar Håndball Elite har gjort det de fleste tippet – tatt korteste veien tilbake til GRUNDIGligaen.

Med 5 kamper igjen å spille, er det allerede grunn til å gratulere Storhamar med opprykk (33 poeng). Det skiller 11 poeng ned til tredje laget, Flint Tønsberg Håndball (22 poeng). På andreplass har Stabæk 28 poeng. De to beste lagene etter endt sesong, rykker opp til GRUNDIGligaen, mens lag nr 3 skal møte nr 10 i GRUNDIGligaen til kvalifisering om den siste plassen.

Storhamar Håndball Elite har så langt avgitt bare ett poeng i løpet av sesongen (uavgjort borte mot Viking TIF i oktober). Nærmeste rival i kampen om opprykk og seriemesterskap, Stabæk, ble beseiret 25-17 i første oppgjør. Neste runde byr på ny kamp mellom disse to lagene. De møtes i Boligpartner Arena på Hamar 17. februar (kl 1900).

En av Storhamars strateger, veteranen Kamilla Sundmoen (bildet over), sier blant annet dette til Hamar Arbeiderblad etter at opprykket nå er sikret:

– Det sier seg sjøl at det blir mer trøkk rundt kampene når vi skal møte Byåsen og Larvik igjen. Publikum har vært kjempeflinke til å møte opp. Nå blir det flere høydepunkter, og jeg håper det kommer enda flere for å se på oss. 30-åringen mener det er veldig stor forskjell på 1. divisjon og eliteserien.
– Det er større tempo, tøffere dueller og generelt høyere nivå. Vi må opp i intensitet, også på trening. Vi må være skjerpet hele tida, sier hun.

Bak Storhamar har Stabæk (28 poeng) så langt et forsprang på Flint Tønsberg Håndball (22 poeng) i kampen om den andre opprykksplassen, men bak Tønsberg-laget er det flere lag som i sluttfasen kan nå opp til kval-plassen om Flint avgir poeng. Det skiller bare fire poeng ned til Fana på 7. plass (18 poeng). I mellom ligger Gjerpen (20 poeng, Fredrikstad Bkl (19 poeng) og Njård (18 poeng).

I bunnen er Volda Handball tilnærmet «fortapt» med sine 3 poeng, men også Grane Arendal og Gjøvik HK får det tøft i forhold til å sikre seg ny kontrakt i divisjonen.
Neste kamper i 1. divisjon Kvinner spilles 17. og 20. februar, og er disse:

17. februar:
Fjellhammer – Viking TIF i Lørenskoghallen kl 1800
Storhamar Håndball Elite – Stabæk i Boligpartner Arena kl 1900
Flint Tønsberg Håndball – Gjøvik HK i Tønsberghallen kl 1900
Fredrikstad Bkl – Njård i Kongstenhallen kl 1900.

20. februar:
Gjerpen – Fana i Gjerpenhallen kl 1530
Volda – Grane Arenal i Voldahallen kl 1800

Se tabell, resultater, statistikk og terminliste 1. divisjon Kvinner