Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Seier i Stavanger

Norge, og Kari Aalvik Grimsbø, beseiret Danmark i første kamp i Møbelringen Cup torsdag kveld.

Et sikkert tegn på at jula nærmer seg, er at Håndballjentene er å se i aksjon på tv-skjermen. I år er intet unntak, og i dag ble årets Møbelringen Cup kastet i gang i DNB Arena i Stavanger.
Formen skal spisses inn mot EM i Sverige som starter om en drøy uke, og det var liten tvil om at Norge er på riktig vei.

Og særlig var det ei jente som var tent på å vise seg fram - Camilla Herrem, sågar på hjemmebane, åpnet ballet i dag. De to første skåringen ei kampen ble kreditert henne, og samspillet mellom Herrem og Kari Aalvik Grimsbø i Norges mål var upåklagelig.
Grimsbø reddet, og Herrem var allerede i god fart framover i kontra. Dermed var det bare for Grimsbø å sende ballen sikkert framover - den perfekte servitør!

Hele 4-0 var Norge oppe i, før Danmark fikk satt sitt første mål for kvelden. Ved drøyt halvspilt førsteomgang hadde Norge spilt seg opp til en ledelse på 11-3, før danskene hevet seg noe inn mot pause, da stillingen var 17-10 i norsk favør.

Også andre omgang startet best sett med norske øyne, selv om Danmark holdt bedre følge. Halvveis ut i andre omgang ledet Norge 25-19, mens de siste minuttene var Danmark hakket hvassere. Gjestene kom seg allikevel ikke nærmere enn på 27-23, før Norge til slutt kunne juble for seier 31-25.

Trener Thorir Hergeirsson var stort sett fornøyd med kveldens seier i intervju med TVNorge:
- Vi mangler litt nøyaktighet i angrep, og slurver litt. Vi trenger å  jobbe mer med samhandling i midtforsvaret særlig. Det svinger litt, men vi har flere gode perioder. Det er godt å få noen svar nå på hva vi bør jobbe videre med fram mot mesterskapet.

I den andre kampen i Møbelringen Cup vant Russland 30-23 over Frankrike.
Norge møter Frankrike lørdag klokka 1815, og Russland søndag til samme tid.
Kampene sendes på TVNorge

FAKTA
Møbelringen Cup
Norge - Danmark 31-25 (17-10)
DNB Arena, Stavanger
Norges målskårere: Marit Malm Frafjord 7, Amanda Kurtovic 6, Nora Mørk 5, Camilla Herrem 5, Stine Bredal Oftedal 4, Marta Tomac 2, Ceronica Kristiansen 1, Vilde Mortensen Ingstad 1.
Danmarks toppskårer: Stine Jørgensen 7.
Utvisninger: Norge 1x2 min, Danmark 5x2 min

Camilla Herrem.

Marit Malm Frafjord.

Amanda Kurtovic.