Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Karl Filip Singdahlsen, Team Norway/NIF
Foto: Karl Filip Singdahlsen, Team Norway/NIF

Fikk pris for fair play

Norges Håndballforbund har fått fair play-prisen for å trekke en protest i EM for Håndballgutta.

– Dette er vi veldig glade for. Det var veldig moro å få en anerkjennelse for den delen av idretten som ikke handler om det rent sportslige, men om måten vi driver på. Fair play er et viktig begrep i norsk håndball og det er fint at vi kan stå frem i slike situasjoner på en måte som samsvarer med slik vi har lyst til å fremstå, sier Kåre Geir Lio, president i Norges Håndballforbund.

Se videoen her:

Han sier at prisen «World Fair Play Tropy» fra den internasjonale fair play-komitéen i samarbeid med IOC kom overraskende.

– Det var stas da vi fikk vite at vi var nominert og det var fantastisk morsomt da vi fikk beskjed om at vi fikk prisen. Det som er viktig er det forbilledlige samspillet mellom det sportslige apparatet med Christian Berge i spissen og det politiske, som jeg representerer, og ikke minst den administrative daglige ledelse, ved generalsekretæren, som kom frem til den måten vi løste det på i den situasjonen, sier Lio.

Han var til stede i seremonien i IOC-senteret i Rio lørdag og mottok prisen på vegne av NHF sammen med generalsekretær Erik Langerud og Marit Breivik.

Norge la inn protest etter semifinalen i EM for Håndballgutta, der Tyskland hadde for mange spillere på banen i sluttsekundene. Etter lange og nøye overveielser ble protesten trukket. 

– Jeg synes det er hyggelig at vi får prisen, fordi den representerer den holdningen vi har. Det er viktig for oss at kampene blir avgjort på banen og ikke i et møterom. Det var hovedgrunnen til at protesten ble trukket. Vi kjemper for fair play, men samtidig også at det er like forutsetninger for alle, og at samtlige gjør jobben sin så godt som mulig hele veien. For meg er det fair play, sier landslagssjef Christian Berge.