Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Her er det nye norske bronselaget
Her er det nye norske bronselaget

Et nytt bronselag

Det norske laget i rullestolhåndball tok bronse i en firenasjoners turnering i Østerrike i helgen!

Turneringen ble spilt i St. Pölten i Østerrike. Dit dro det norske laget med minimalt med kamperfaring, men klare for nye utfordringer.

Her møtte de mer erfarne lag fra Sverige, Nederland og Portugal. Disse landene har flere lag som spiller i seriespill, og dermed har de et bredere utvalg å hente spillere fra.

Den første kampen var et nabooppgjør mot Sverige. Her ble det tap 15-18 for det norske laget. Deretter ble det stortap mot både Nederland og Portugal.

Dette endte til slutt i en bronsefinale mot Sverige, og denne gangen gikk det norske laget av med seieren, 15-12.

- Dette var en vel fortjent seier, hvor innsatsvilje, målbevissthet og gode individuelle ferdigheter i samspill var gjennomgående gjennom hele kampen. Både spillere og ledere har gjennom denne turneringen fått mange inntrykk og erfaringer, og dette vil bety mye i arbeidet fremover. Vårt hovedmål er nå å få flere lag og en egen serie i Norge, forteller Eva Skei som er inkluderingsansvarlig i NHF.

Det unike med denne idretten er at her konkurrerer funksjonsfriske og funksjonshemmede på samme lag - alle må sitte i rullestol.

Neste mål for laget er å stille lag i Sverige neste år. Det svenske Håndballforbundet, søker nemlig om å legge et EM i rullestolhåndball i tilknytning til  EM for kvinner i desember 2016.

Bilder fra turneringen