Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Bronse i Beach-VM

Beach-jentene måtte nok en gang i shoot out da de sikret bronse i VM i Budapest med seier 2-1 over Ungarn.

– Vi var så nær en finale i går og da var det et stort plaster på såret å ta bronse med seier over Ungarn på hjemmebane. Det er en god prestasjon, sier trener Eskil Berg Andreassen til handball.no.

Norge tok også bronse i VM 2012 og 2014.

De norske jentene vant tre av fire shoot outer i VM, der flere kamper gikk under vanskelige spilleforhold. Arrangørene gjorde det de kunne når det regnet sammenhengende det siste halvannet døgnet, blant annet ved å spa bort våt sand og legge på ny for å få banen spillbar.

– Vi var veldig sugne på å nå en finale og hadde også målsetting om å nå World Games i polske Wroclaw neste år. Vi er fortsatt litt skuffet over at vi ikke gikk til finale, men når vi får dette på avstand kan vi ikke være så bortskjemte at vi ikke er fornøyd med bronse i VM, sier han.

Eskil Berg Andreassen synes laget har spilt bra. Han roser Regina Gulbrandsen, som avgjorde flere kamper i målet, Martine Welfler og Katinka Haltvik har vært gode poengplukkere, Maren Aardal har gjort sitt første mesterskap og laget mange poeng som spesialist, og Elisabeth Hammerstad som har vært en bauta i forsvar.

FAKTA
Beach-VM kvinner, bronsefinale
Ungarn–Norge 1-2 (16-12, 17-20, 6-8) 
Palatinus Beach, Budapest, Ungarn
500 tilskuere
Poeng Norge: Cathrine Ødegård Korvald 18, Katinka Haltvik 8, Maren Aardahl 8, Martine Welfler 2, Elisabeth Hammerstad 2, Andrea Rønning 2.

Resultater og kampoppsett
Mesterskapets hjemmeside
Mesterskapets side på Facebook 
Beach-jentenes side på Facebook