Annonse:
Kast ballen
Annonse:
Kast ballen

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2020/21 Fagbudskap

Seks fokusområder fra fjorårets sesong. Se video!

NHF dommergruppe har sammen med noen trenerresurser og NHF dommerutviklere evaluert fjorårets sesong. Analyse av kampene viser hvilke tendenser som ligger i utvikling. Hvilke områder som må forsterkes gjennom et sterkere fokus og hvilke områder som fungerer bra.

Det er for sesongen 2020-21 utarbeidet seks områder, dommere og dommerutviklere fikk budskapet oversendt fra juni. Hver 14 dag fikk de nye presentasjoner med videoklipp.

Hva er utfordringen, analyse av situasjonen og en fasit – NHF ønsker og vil at slike og lignende situasjoner løses på denne måten.

Situasjoner, lag, spillere og dommere er helt tilfeldig – dette er i læringsøyemed – bedre og likere forståelse, slik at det er forutsigbart for spillet.

Mye av håndballdømmingen er basert på skjønn, men regelverket er veldig tydelig på hva som skal dømmes. Dommer må ta avgjørelsene på der og da, da må man vite hva regelen sier slik at avgjørelsen blir riktig.

Noen situasjoner er av formell karakter, feil bruk av regelverket kan medføre en eventuell protest og dermed stor mulighet for ny kamp.

NHF har satt sammen situasjonene med en fasit som er forankret i det Internasjonale Håndballforbundet, regelbruk og regelanvendelse er tilpasset de øverste nivåene. Og er helt klart førende for de øvrige deler av norsk håndball med nødvendig nivå tilpasning.

Trenere i Elite og 1. divisjon ble invitert til møter, de fikk tre alternativer og oppmøtet ble bra. Her ble det friske diskusjoner og stort sett enighet. Nærbø deltok med sitt herrelag.

Trykk på knappene og se de seks områdene som er fokus denne sesongen.

PP er laget som en video, så du kan spole frem og tilbake!

Ønsker deg en riktig god sesong og lykke til med oppdragene!