Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring
Annonse:
Gjensidige - Norges mest kjøpte bilforsikring

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sesongavslutning og retningslinjer

NHF Region Innlandet har, basert på siste retningslinjer, vedtatt hvordan avslutningen på sesongen 2020/2021 blir.

I tillegg vil vi presisere hva de nye nasjonale retningslinjene betyr for vår aktivitet.

Hvilke regler gjelder nå?

I går la regjeringen frem nye nasjonale tiltak. For vår aktivitet er det ingen endringer.
Følgende gjelder fra 25.03.21 (kilde: regjeringen.no)

Barn og unge:

 1. Barn og unge under 20 år kan trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt. De unntas fra anbefalingen om en meters avstand når det er nødvendig for å drive med aktiviteten.
 2. Barn og unge under 20 år kan delta i idrettsarrangementer som samler deltakere fra samme kommune. Innendørs kan det være inntil 50 personer på slike arrangementer.

Voksne over 20 år:

 1. Det er forbudt med innendørs organiserte idretts- og fritidsaktiviteter for voksne, med unntak for profesjonelle toppidrettsutøvere.
 2. Utendørs kan voksne drive organisert trening dersom det er mulig å holde god avstand.

Toppidrett:

 1. Toppidrettsutøvere kan trene som normalt, både utendørs og innendørs.
 2. Toppidrettsarrangementer tillates, med unntak av seriespill som fortsatt anbefales utsatt i toppidretten. Det gjelder også treningskamper mot andre lag utenfor egen klubb.

Det skal gjøres en ny vurdering innen 12. april.

Utover de nasjonale føringene kan din kommune ha strengere regler, noe det er viktig å følge med på! Da skal de strengeste reglene følges.

2-meters regelen:
Unntaket fra avstandskravet som idretten har fått gjelder også dommere og trenere, men vi har hele sesongen valgt i vår NHF-protokoll å opprettholde 1 meter på benken. 2 meters-kravet vil derfor ikke ha innvirkning hverken på «benken eller på banen». Det vil imidlertid måtte gjennomføres på tribunen – i den grad det er publikum til stede.

Følgende vil nå være gjeldende for håndballen i Innlandet:

Barnehåndballen:

 • Det settes opp kamper etter gjeldende retningslinjer for de lagene som tidligere har meldt fra at de ønsker dette i april
 • For 9 og 11-åringene helga 10-11. april
 • For 6, 7, 8, 10 og 12-åringene helga 17-18. april
 • Oppsettet for dette kommer i henholdsvis uke 12 og uke 14

Regionshåndballen opp til 20 år:

 • Det er fortsatt noen berammede kamper som står igjen. Disse involverer lag fra samme kommune og gjennomføres som planlagt
 • NHF RI berammer ingen nye seriekamper, men bistår om klubbene som ønsker å ha aktivitet
 • Selv om vi spiller noen kamper internt i kommunen, er regionseriene nå avsluttet. Sluttspillet er avlyst.
  Vi kårer ikke regionmester/seriemester/avdelingsvinner.
 • Klubber oppfordres til aktivitet, så lenge smittevernregler følges:

Seniorhåndballen:

 

Sesongavslutning 2020/2021:
Det er altså ikke åpnet for å spille i regionen som helhet, og vi har allerede planlagt alle de kampene som kan spilles innad i egen kommune som vi kan spille. Vi takker dere for tålmodighet, oppfinnsomhet og fleksibilitet. Takk for det utrettelige arbeidet dere i klubbene har gjort denne sesongen, og for å skape sosial tilhørighet og aktivitet for håndballfamilien. Vi vet at mange har slitt, men det er også gledelig at mange klubber opplever en ØKNING i antall spillere denne sesongen. Det er tydelig at håndballen står for noe mer en bare det som skjer i kampen og på banen.

Selv om vi nå avslutter årets sesong, er det fortsatt noe aktivitet innad i egen kommune, og vil vi være der til hjelp om dere ønsker. Hva som helst som vi kan bidra med for dere - ta kontakt!  Ønsker dere kontakt med naboklubb, dommere til en treningskamp, få inn en kamp i TA for å kjøre «ordentlig» kamp med LIVE, hjelp til å lage en mini-turnering, tips og råd, planlegge neste sesong – ta kontakt, ingen spørsmål er for små!

Vi ser frem mot en forhåpentlig normal sesong til høsten. Og ikke minst håper vi at våre Beach-arrangementer blir et positivt innslag i mai/juni både for spillere, trenere og dommere!