Annonse:
Annonse Polar
Annonse:
Annonse Polar

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kampaktivitet med nye retningslinjer

Fredag 19. februar ble det klart at det åpnes opp for håndballkamper for barn og unge igjen.

Dette etter total nedstengning hittil i 2021. Dette er en gladnyhet, men dessverre ikke for alle våre klubber.

Retningslinjene som ligger på regjeringen.no sier følgende om aktivitet for Barn og unge:

«Idrettsarrangementer for barn og unge
Deltakelse i fritidsaktiviteter har stor betydning for barn og unge. Konkurranser er også en viktig motivasjonsfaktor for barn og unge som driver idrett. Barn og unge under 20 år kan i dag trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt. Nå åpnes det også opp for idrettsarrangementer og konkurranser for barn og unge som samler deltakere fra samme kommune. Disse arrangementene kan ha  inntil 50 personer innendørs og 200 personer utendørs. I idretter som involverer nærkontakt, som for eksempel fotball og håndball, må alle deltakerne i konkurransen være fra samme kommune. Dersom barn og unge trener med et idrettslag i en annen kommune, vil de kunne konkurrere med dette idrettslaget så lenge smittesituasjonen tillater det. I idretter som ikke innebærer nærkontakt, som for eksempel ski, kan konkurransene samle deltakere fra idrettskretsen eller regionen.»

Dette er krevende for oss i Region Innlandet der det bare er 11 kommuner som har flere klubber, men det gir også rom for mer aktivitet enn det vi hadde før denne oppmykningen. Vi i håndballregionen vil gjøre alt vi kan for at det skal være mest mulig aktivitet i regionen vår, men må forholde oss til regjeringens bestemmelser enten vi liker det eller ei.

Bestemmelsene gjelder inntil videre, og det er skrevet at de vurderes på nytt i midten av mars. Fram til da skal vi i Innlandet ha ei uke med vinterferie og aktiviteten er derfor begrenset. Men dere i klubbene må ikke la dere begrense av det - det er fritt fram for treningskamper og annen moro så lenge dere holder dere innenfor samme kommune.

Kampene som er satt opp i regionseriene, som har lag fra samme kommune, går som oppsatt fram til påske. Kamper som ikke er kommuneinterne avpubliseres fra TA. Vi jobber også for å lage flere kamper som er kommuneinterne for regionserielagene.

Etter påske håper vi at vi kan spille kamper som normalt. Vi jobber med å sette opp regionskamper for også i april. Dette avhenger selvsagt av hva vi får lov til i henhold til de nasjonale retningslinjene.
Skulle forutsetningene fra regjeringen endre seg kan det hende vi må eller kan endre på våre oppsett igjen.

Helga 13.-14. mars skal det etter oppsettet være kamper for klassene 6, 7, 8 og 10 år.
Helga 20.-21. mars skal det være kamper for klassene 9, 11 og 12-åringene.

Vi er i gang med å oppdatere kampoppsett for 6-12 åringene disse helgene, der det går an å spille kamper innenfor kommunegrensen.

Vi planlegger også for aktivitet for klassene 6-12 år i helgene 10. og 11. april (9 og 11år) og 17.-18. april (6,7,8,10 og 12 åringene)

I løpet av de kommende dagene kommer det mer informasjon fra oss om kamper for alle fra 6 år til juniorserien. Og ikke minst vil vi dele tips til alternativ klubbintern aktivitet for dere som ikke har andre klubber å spille mot i egen kommune.