Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: NTB/Tor Erik Schrøder

Håndballarrangement og Korona

Vi er nå i gang med arrangementer i alle klasser og vi opplever at klubbene gjør en god jobb for å følge Koronareglene.

Det er mer krevende å arrangere håndballkamper under Koronapandemien. Vi må både som arrangører, spillende lag, dommere og publikum være med på dugnaden, så vi kan fortsette å gjøre det vi liker best - å spille håndball og å gå på håndballkamper i hallen.

Arrangørene skal alltid ha fokus på å være et godt vertskap og det skal være trivelig og føles trygt å komme i hallen. Dette oppnår vi ved å tenke godt igjennom på forhånd det arrangementet vi skal gjennomføre, og å ha nok medhjelpere til å ta seg av alle delene av arrangementet, både de vanlige arrangementsoppgavene og de koronarelaterte.

I våre informasjonsmøter om håndball og korona er det det aller viktigste budskapet smitteverntriangelet.

  • Om du er syk – hold deg hjemme.
  • God hånd- og hostehygiene praktiseres på trening og på kamp.
  • Hold avstand og unngå nærkontakt utenfor trening og kamp.

I arrangement betyr dette å ha god nok tilgang til såpe og vann eller sprit, for vasking av hender, renhold av kontaktflater og det å legge tilrette for at det er lett å holde avstand. Lag gjerne merker i golvet, på benken, på tribunen osv.

Vi trenger å minnes på å overholde meteren.

Det er avstanden mellom menneskene i hallen, våre klubber melder tilbake at det er vanskeligst å følge opp. Det er krevende å være koronapoliti for de frivillinge. Derfor er det ekstra viktig at vi som er i hallen følger opp METEREN selv.

Et tips om publikum trenger en påminnelse, kan være at speakeren i hallen før kamp minner om at en også på tribunen skal holde en meter (eller et stolsete) avstand. Man kan som arrangør, rett og slett holde igjen kampstart til alle overholder dette kravet. Husk at det skal være en meter mellom alle, også de som er i familie. 

Mange har også spurt etter hvordan man kan holde orden på hvem som er i hallen. Det finnes flere muligheter, bl.a. qrona.nif.no , hvor man scanner kode, og registerer seg via Vipps eller idrettens ID. Man må uansett ha en manuell telling og ei liste på papir må minimum inneholde telefonnummer til de som er i hallen. Navn er selvsagt lurt og bostedskommune kan være lurt for smittesporingsteamet, men ikke påkrevd. App'en er enkel og det er viktig at det ikke her heller blir kødannelse - husk meter'n!

For dere som skal arrangere:
- Tenk igjennom arrangementet dere skal gjennomøre!
Det er mange tips fra hallene i Innlandet å finne på denne siden hvor vi samler info fra alle hallene i regionen: Oversikt over retningslinjer i hallene.

Vi ønsker alle som skal ha hjemmearrangement for første gang i år lykke til! Ta gjerne kontakt med oss om du lurer på noe og vi hører også fra dere når dere har erfaringer å dele. 

Her finner du en oversikt over oss som jobber i Håndballregionen.