Annonse:
Gjensidiges ploggerkampanje
Annonse:
Gjensidiges ploggerkampanje

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

U-jentenes sommer

U-jentene deltok både i EOYF og EM i sommer. Her er en rapport.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Trenerteamet består av Vigdis Holmeset som har skrevet teksten og Kenneth Gabrielsen.

Ungdomslandslaget for jenter har i sommer deltatt i både EYOF  i Georgia, og EM i Makedonia. I EYOF (European Youth Olympic Festival) var målet at jentene skulle få mesterskapserfaring som ligner på OL. Og med egen erfraing ifra OL  i London i 2012, var dette så likt man kan få det. Perfekt erfaring å ha med seg inn i en seniorkarriere – 2400 utøvere, 62 norske utøvere, åpningsseremoni og avslutningsseremoni, mange ulike idretter på tvers av nasjonaliteter rundt deg hele døgnet, bo sammen i leilegheter, mentale forstyrrelser på rekke og rad. Resultatmål å komme til semifinalen, så med bronsemedaljen sikra var målet nådd. 

Etter ei uke hjemme var det klart for nye utfordringer med EM i Skopje. I pulja vår var Danmark (vant gull), Ungarn (vant bronse), vi og Slovakia. Nr 1 og 2 spilte om plass 1.-8., og nr 3 og 4 om 9.-16. plassen. Så etter tap for Danmark og Ungarn i innledende så kunne vi maks få 9. plassen. Resultatmålet i EM var å kvalifisere til VM neste år, og for å være sikker måtte vi være blant de 10 beste. Historien sier at nr 11 pleier å komme med, men det er etter at ett av de andre lagene ifra de andre kontinentene har trukket seg, så vi håper historien gjentar seg.

Jentene jobbet godt under hele EM med forbedring ifra kamp til kamp, og erfaringene vi har med hjem er:

  • taktisk  skal vi øve på å bli mer tålmodig og disiplinerte i angrep
  • bedre på dueller både i forsvar og angrep, fysisk sterkere for å klare og komme forbi og være i stand til å stoppe spillere
  • mentalt bli flinkere til å koble av mellom kampene

Vi trenerne er sikre på at neste mesterskap skal vi ta ett steg videre – nå gjelder det å gjøre trene og leve godt i klubb, region, skole og hverdagen smart som mulig!

Glade jenter med bronsemedaljer!