Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr
Annonse:
Rabatt til klubber på kjøp av smittevernutstyr

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Talenter på samling i Skien. Foto: Svein André Svendsen
Talenter på samling i Skien. Foto: Svein André Svendsen

Talenter samlet

Talenter født i 2000 fra hele landet var samlet i Skien 11.-13. august.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

For sjuende gang hadde Norges Håndballforbund samlet talenter fra alle regionene til en sentral talentsamling, og 10.-13. august var første gang 2000-årgangen var samlet. Totalt 98 spillere fra hele landet var i Skienshallen.

Fra de regionale samlingene med mellom 50–150 deltakere har sju gutter og sju jenter fra hver region blitt invitert til å delta. I tillegg stilte mange regionale trenere for å få oppdatert sine kunnskaper og skape gode kontakter, så dette var også en svært viktig arena for trenerutvikling.

Jeanett Nilsen var hovedansvarlig for talentsamlingen også i år. – Det er veldig fint å samle dem på denne måten. Hovedtanken bak samlingen er samarbeidet sentralt og regionalt. Å få til kunnskapsformidling begge veier er viktig og dette er en kjempefin arena for de som skal starte med landslagene for 2000/01-årgangen til å bli kjent med de regionale trenerne og snakke litt om hva de ønsker i forhold til utvikling av spillere. Kunnskapsoverføringen mellom trenerne er viktig. I tillegg får spillerne som er her en opplevelse med både regionale og sentrale trenere, sier hun.

Landslagstrenerne Thorir Hergeirsson, Axel Stefansson, Christian Berge og Glenn Solberg var alle på plass, sammen med landslagstrenerne som skal trene denne årgangen. Sissel Nygård Pedersen og Pål Oldrup Jensen skal trene jentelaget, mens Kristoffer Frostad skal trene guttene. I tillegg var fysiske trenere for begge seniorlandslagene til stede på samlingen.

Lagene hadde seks økter i løpet av samlingens fire dager – fire håndballøkter, en fysisk økt og en løpsøkt. Det er ikke alle som er vant til den mengden trening, så da er det godt å ha rommene på sportellet til å slappe av på mellom øktene.

Tekst og foto: Svein André Svendsen