Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20240710 Jubel etter seier.jpg
Juniorgutta kunne juble etter kampen mot Romania.
Foto: Slavko Kolar / Rokometna zveza Slovenije

Storseier for Juniorgutta i EM-åpningen

Juniorgutta (LM04) åpnet EM på best mulig vis da de beseiret Romania 35-27 i første gruppespillkamp.

Forrige uke spilte Juniorgutta Scandinavian Open (SOC) i Skien, hvor de måtte se seg slått av både Danmark og Sverige. Denne uken er det EM som gjelder. Mesterskapet spilles i Slovenia fra 10.-21. juli, og Norge skal møte Romania, Tsjekkia og Ungarn i gruppespillet. I turneringens første kamp var det førstnevnte som stod for tur.

De to lagene åpnet likt, men fra stillingen 2-2 var det Norge som hadde overtaket. Mikkel Solheim og Lars Thomas Line var sentrale for Juniorgutta i åpningsminuttene, som ledet med ett mål etter halvspilt omgang.

Etter å ha sluppet rumenerne inn i kampen hadde Norge igjen overtatt initiativet, og kunne øke ledelsen sin ytterligere. Flere norske spillere noterte seg må målscorerlisten, og Juniorgutta kunne gå til pause med en 16-13-ledelse.

20240710 Mikkel Solheim.jpg
Mikkel Solheim storspilte for Norge og scoret ni mål.
Foto: Slavko Kolar / Rokometna zveza Slovenije

Patrick Helland Anderson kom godt i gang og satte Norges to første mål etter hvilen. Solheim fortsatte storspillet etter hvilen, og sendte Juniorgutta opp i en fem-målsledelse. Midtveis i omgangen var stillingen 26-20.

Det norske laget hadde god kontroll på Romania, og gav seg ikke før det stod 35-27 på måltavlen. Juniorgutta fikk dermed en drømmeåpning på mesterskapet.

Neste EM-kamp er allerede i morgen, torsdag, kl. 14.20 mot Tsjekkia. Deretter venter en dag med hvile før de møter Ungarn i siste gruppespillkamp lørdag kl. 19.00. Alle kampene fra mesterskapet vises på Handball-globe.tv.

20240710 Banens beste mot Romania.jpg
Patrick Helland Anderson ble kåret til Norges beste spiller.
Foto: Slavko Kolar / Rokometna zveza Slovenije

KAMPFAKTA
Juniorgutta, EM i Slovenia
Norge – Romania 35-27 (16-13)
Dvorana Zlatorog, Celje, Slovenia
Toppscorer Norge: Mikkel Solheim & Patrick Helland Anderson – 9 mål hver
Toppscorer Romania: Codrin George Radu – 6 mål
Utvisninger: Norge 4x2 min., Romania 5x2 min.

Fullstendig kamprapport
Alt om EM i Slovenia
Mer om Juniorgutta (LM04)